Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.

Carl-Gustaf Lilius, Lau Nau & Antti Tolvi - Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle
23.10.2020 – 21.02.2021
Projektihuone

Kuraattori: Saara Karhunen ja Jasmin Lehtiniemi

Carl-Gustaf Lilius toteutti 1960-luvulta lähtien toistakymmentä veistosta sarjassa Linnunsiipinen nainen. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaan kuuluva pronssinen naishahmo vuodelta 1966 kuuluu sarjan ensimmäisiin teoksiin.

Liliuksen veistos Sarjasta Linnunsiipinen nainen esitetään yhdessä Lau Naun ja Antti Tolvin toteuttaman uuden ääniteoksen kanssa. Lau Naun ja Tolvin teos esittää Liliuksen veistokselle vapauteen ja villiyteen liittyviä kysymyksiä. Näyttely on osa sarjaa Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle, jossa tarkastellaan uusia tapoja katsoa Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta tuttuja teoksia. Mitä tapahtuu kun nykytaiteilijat asettuvat keskusteluun modernismin perintöä edustavan veistoksen kanssa?

Carl-Gustaf Lilius (1928-1998) tunnetaan sodanjälkeisen Suomen kulttuurikentän monipuolisena toimijana ja toisinajattelijana. Hän oli taidemaalari, kuvanveistäjä, graafikko, piirtäjä, kirjailija, esseisti ja filosofi. Liliuksen laajaa taiteellista ja kirjallista tuotantoa yhdistää inhimillisyys, joka kumpuaa taiteilijan omasta elämänfilosofiasta. Liliuksen ajatukset ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja rakkauden merkityksestä ovat aina ajankohtaisia.

Lau Nau (Laura Naukkarinen) ja Antti Tolvi ovat Kemiönsaarella asuvia, monipuolisesti äänen ja nykymusiikin parissa toimivia taiteilijoita.

Laura Naukkarinen (s. 1980, Kauniainen) on säveltäjä, esiintyjä ja tuottaja. Hän luo musiikissaan elokuvallisen laajoja kuulokuvia sekä luotaa kaikuja kokeellisesta nykymusiikista ja folkmusiikin perinteestä. Taiteilijanimellä Lau Nau toimiva Naukkarinen säveltää ja tuottaa musiikkia elokuviin, näyttämölle, ääni-installaatioihin ja omalle yhtyeelleen esitettäväksi työskennellen laajalla soitinkirjolla, perinteisistä soittimista ja lauluäänestä aina analogisyntetisaattoreihin ja kenttänauhoituksiin asti.

Antti Tolvi (s. 1977, Panelia) on äänitaiteilija, esiintyjä ja säveltäjä. Tolvi kuuluu Suomen underground-musiikin keskeisiin nimiin. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. 14 soololevyä, ääni-installaatioita sekä sävellyksiä ja käsikirjoituksia tanssi- ja teatteriesityksiin. Hän on toiminut myös kiinalaisen qigong –harjoitteen ja meditaation ohjaajana. Tolvi työskentelee äänen äärilaidoilla: hiljaisuuden ja pitkien staattisten äänien tai toisinaan rikkaiden ja värikkäiden äänimassojen parissa.

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste