PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

NÄYTTELY ON ESILLÄ AULAN YHTEYDESSÄ OLEVISSA NÄYTTELYTILOISSA. TAIDEMUSEON ISOT NÄYTTELYTILAT OVAT SULJETUT TULEVAN REMONTIN VUOKSI.

 
Carl-Gustaf Lilius, Lau Nau & Antti Tolvi
Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle

23.10.2020 – 21.02.2021
Projektihuone

 


Kuraattori: Saara Karhunen ja Jasmin Lehtiniemi


Carl-Gustaf Lilius toteutti 1960-luvulta lähtien toistakymmentä veistosta sarjassa Linnunsiipinen nainen. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmaan kuuluva pronssinen naishahmo vuodelta 1966 kuuluu sarjan ensimmäisiin teoksiin.

 

Liliuksen veistos Sarjasta Linnunsiipinen nainen esitetään yhdessä Lau Naun ja Antti Tolvin toteuttaman uuden ääniteoksen kanssa. Lau Naun ja Tolvin teos esittää Liliuksen veistokselle vapauteen ja villiyteen liittyviä kysymyksiä. Näyttely on osa sarjaa Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle, jossa tarkastellaan uusia tapoja katsoa Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta tuttuja teoksia. Mitä tapahtuu kun nykytaiteilijat asettuvat keskusteluun modernismin perintöä edustavan veistoksen kanssa?

 

Carl-Gustaf Lilius (1928-1998) tunnetaan sodanjälkeisen Suomen kulttuurikentän monipuolisena toimijana ja toisinajattelijana. Hän oli taidemaalari, kuvanveistäjä, graafikko, piirtäjä, kirjailija, esseisti ja filosofi. Liliuksen laajaa taiteellista ja kirjallista tuotantoa yhdistää inhimillisyys, joka kumpuaa taiteilijan omasta elämänfilosofiasta. Liliuksen ajatukset ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja rakkauden merkityksestä ovat aina ajankohtaisia.

 

Lau Nau (Laura Naukkarinen) ja Antti Tolvi ovat Kemiönsaarella asuvia, monipuolisesti äänen ja nykymusiikin parissa toimivia taiteilijoita.

 

Laura Naukkarinen (s. 1980, Kauniainen) on säveltäjä, esiintyjä ja tuottaja. Hän luo musiikissaan elokuvallisen laajoja kuulokuvia sekä luotaa kaikuja kokeellisesta nykymusiikista ja folkmusiikin perinteestä. Taiteilijanimellä Lau Nau toimiva Naukkarinen säveltää ja tuottaa musiikkia elokuviin, näyttämölle, ääni-installaatioihin ja omalle yhtyeelleen esitettäväksi työskennellen laajalla soitinkirjolla, perinteisistä soittimista ja lauluäänestä aina analogisyntetisaattoreihin ja kenttänauhoituksiin asti.

 

Antti Tolvi (s. 1977, Panelia) on äänitaiteilija, esiintyjä ja säveltäjä. Tolvi kuuluu Suomen underground-musiikin keskeisiin nimiin. Hänen tuotantoonsa kuuluu mm. 14 soololevyä, ääni-installaatioita sekä sävellyksiä ja käsikirjoituksia tanssi- ja teatteriesityksiin. Hän on toiminut myös kiinalaisen qigong –harjoitteen ja meditaation ohjaajana. Tolvi työskentelee äänen äärilaidoilla: hiljaisuuden ja pitkien staattisten äänien tai toisinaan rikkaiden ja värikkäiden äänimassojen parissa.

 

 

Carl-Gustaf Lilius

Sarjasta Linnunsiipinen nainen, 1966
pronssi

Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelma

 

Lau Nau & Antti Tolvi

I I I I I I III I I II I , 2020
11-kanavainen ääniteos
kesto 18:36 min

 

 

 

TIEDOTE

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo