PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

NÄYTTELY ON ESILLÄ AULAN YHTEYDESSÄ OLEVISSA NÄYTTELYTILOISSA. TAIDEMUSEON ISOT NÄYTTELYTILAT OVAT SULJETUT TULEVAN REMONTIN VUOKSI.

 
Perversioni on usko taiteeseen
23.10.2020 – 21.02.2021
Halli, Siipi ja MEDIApiste

 


Kuraattori: Martin Schibli ja Saara Karhunen


Taiteilijat: Ellen Cantor, Miriam Cahn, Luciano Castelli, Alba S. Enström, Rainer Fetting, Andrea Eva Győri, Viljami Heinonen, Eeva Peura, Merzedes Sturm-Lie, Marianna Uutinen, Amalia Vekri, Alisa Yoffe

 

Näyttelyn nimi viittaa leikkisästi edesmenneen taiteilijan Ellen Cantorin (1961–2013) sitaattiin: ”Perversioni on usko tosirakkauteen.” Siihen tiivistyy monia taiteilijoita koskettava paradoksi: vaikka he lähestyvät asioita kriittisesti, he uskovat silti taiteen tekemisen energiaan; he ovat yhä romantikkoja, he uskovat yhä rakkauteen ja taiteen voimaan. Cantor käytti monia eri ilmaisuvälineitä ja oli toisinaan provokatiivinen – mutta usein teoksissa on mukana reilu annos huumoria. Hän käsitteli teoksissaan nykykulttuuria, yhteiskuntaa ja politiikkaa, mutta perimmältään niissä on kyse kiihkeästä elämänhalusta ja ihmisenä olemisen vaikeudesta mutkikkaan epävarmuuden värittämässä maailmassa.


Ei ole ihme, että Cantorin tuotantoon on virinnyt uudenlaista kiinnostusta viime vuosina. Taiteilijat haluavat palauttaa taiteen itsenäisyyden ja elinvoiman ja myös välttyä tulemasta tulkituksi teoreettisten viitekehysten kautta. Heidän tavoitteenaan on säilyttää ja ilmaista taiteessa itsessään piilevää energiaa.


Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja monenlaisia taustoja. Heidän yhteisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat underground-kulttuuri, runoilijat, punk, elämä, intohimo, muotilehdet, pornolehdet tai viittaukset suosittuihin elokuviin, eivät niinkään taidemaailman viimeisimmät teoriat. Kaikki he käsittelevät teoksissaan ihmisyyttä, suunnan etsimistä nykyhetkessä. He täyttävät taiteensa energialla tekemättä kompromisseja. Heidän omistautumisensa elämälle ja taiteelle voi nähdä tulevaisuuden optimismina.

 

 


Yhteistyössä: acb Galéria, Electronic Arts Intermix, The Estate of Ellen Cantor, Galerie Forsblom, Galerie Jocelyn Wolff, Harlan Levey Projects, Kuopio Art Museum, MAKASIINI Contemporary, Triumph Gallery

Tukijat: Ministry of Education and Culture, Swiss Arts CouncilPro Helvetia,Danish Arts Foundation, Nordic Culture Point

 

 

 

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo