PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 8 / 3 / 4 EUR, Perhelippu 16 EUR. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay-mobiilimaksu sekä Museokortti.


 
Perversioni on usko tosirakkauteen
25.09.2020 – 21.02.2021
Halli, Siipi ja MEDIApiste

 


Kuraattori: Martin Schibli


Näyttelyn taiteilijoita ovat mm. Ellen Cantor, Andrea Eva Györi, Alba S. Enström, Mercedes Sturm-Lie, Alisa Yoffe ja Amalia Vekri.

 

Näyttelyn nimi on sitaatti edesmenneeltä taiteilijalta Ellen Cantorilta (1961–2013). Siihen tiivistyy monia taiteilijoita koskettava paradoksi: vaikka he lähestyvät asioita kriittisesti he uskovat silti taiteen voimaan; he ovat yhä romantikkoja, he uskovat yhä rakkauteen. Cantor käytti työssään monia eri ilmaisun välineitä ja oli toisinaan provokatiivinen – mutta usein teoksissa oli mukana reilu annos huumoria. Vaikka Cantor käsitteli teoksissaan nykykulttuuria, yhteiskuntaa ja politiikkaa, oli niissä perimmältään kyse kiihkeästä elämänhalusta ja ihmisenä olemisen vaikeudesta mutkikkaan epävarmuuden värittämässä maailmassa.


Ei ole mikään ihme, että Cantorin tuotantoon on virinnyt uudenlaista kiinnostusta viime aikoina. Taiteilijat haluavat palauttaa taiteen itsenäisyyden ja elinvoiman ja myös välttyä tulemasta tulkituksi teoreettisten viitekehysten kautta. Heidän tavoitteenaan on säilyttää ja ilmaista taiteessa itsessään piilevää energiaa.


Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja monenlaisia taustoja. Heidän yhteisiä kiinnostuksen kohteitaan ovat undergroundkulttuuri, runoilijat, punk, elämä, intohimo, muotilehdet kuten Vogue, viittaukset suosittuihin elokuviin tai pornolehdet eivätkä niinkään taidemaailman viimeisimmät teoriat. Kaikki he käsittelevät teoksissaan ihmisyyttä, suunnan etsimistä nykyhetkessä. He täyttävät taiteensa energialla tekemättä kompromisseja. Heidän omistautumisessaan elämälle ja taiteelle voi nähdä tulevaisuuden optimismia.

 

 

Images:

Courtesy Electronic Arts Intermix (EAI), New York

 

 

 

 

                

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo