Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Sara Pathirane
THE LEANING AND BLIND (2017)
17.12.2019 – 16.02.2020
RAPPU

12:02 min
FULL HD
Ohjaaja: Sara Pathirane
Kamera: Sara Pathirane
Ääni: Ariana van Gelder
Rahoitus: VISEK

The Leaning and the Blind on kuvattu Pisan kaltevan tornin luona. Pisa on kautta aikojen ollut monikulttuurinen satamakaupunki, jonne on saapunut ihmisiä ympäri maailmaa. Nyt massaturismin aikaan Pisan kuuluisan kellotornin luokse virtaa päivittäin ihmisiä Aasiasta, Amerikoista, Lähi-Idästä  ja Euroopasta. Auringon nousun jälkeen ei ole sekuntiakaan, etteikö joku valokuvaisi tornia. Ihmiset matkivat ja opastavat toisiaan ja yrittävät tavoittaa klassisen valokuvan tornin kanssa: torni kaatuu, mutta kuvattava pitää sen pystyssä. Sadat toisilleen tuntemattomat ihmiset hapuilevat ilmaa samanaikaisesti, kuin sokeat, jotka tunnustelevat tietään. Syntyy jaettu ja joka päivä tornin alla jatkuva liikekieli, globaali rikkinäinen puhelin.  Pisan kalteva torni on kuin Baabelin torni, jonka ympärillä kaikki kielet kohtaavat kollektiivisessa ruumiin kielessä.

BIO

Sara Pathirane (1985) works on the field of media-art, expanded painting and live installation. She depicts human's aesthetic and gestural behaviour in the landscape. She creates active video and painting installations that challenge the view process of the audience. At the moment she collaborates with dance artists in the new work series The Ground Beneath Her Feet.
Sara Pathirane lives and works in Helsinki. Her works are in many collections in Finland and she has shown for example with Kiasma theatre, Huuto Gallery and Forum Box in Finland and internationally in venues suchs as Rencontres Internationales Paris/Berlin and Colombo Art Biennale.