PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä tulevan remontin vuoksi. Vajiko Chachkhianin näyttely on esillä aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.

 
Davide Bertocchi
APEX (2019)
22.10.2019 – 15.12.2019
RAPPU

 

Digitaalinen video Dji Inspire 2 -Zenmuse X7 -kameralla
Luupattu videoprojektio

 

360°-lähikuvavideo 3,6 metriä korkeasta ja 20 metriä maanpinnan yläpuolella olevasta kultaisesta pyramidionista Luxorin obeliskin päällä Place de la Concordessa Pariisissa.

 

Pariisin Place de la Concorde on kaupungin keskus, jolla oli vahvaa symbolista merkitystä Ranskan vallankumouksen aikana ja vielä nykyäänkin se toimii yhteiskunnallisten mielenilmausten näyttämönä, minkä vuoksi aukiota valvotaankin tiukasti.

 

Aukion tunnetuin monumentti on samalla myös Pariisin vanhin muistomerkki: Luxorin obeliski, joka rakennettiin faarao Ramses II:n valtakaudella noin 3 200 vuotta sitten. Obeliski symboloi absoluuttista valtaa, sosiaalista nousua sekä jumalallista mystisyyttä. Symbolismi ei katoa, vaikka monumentista säilytettäisiin vain sen huippu, kultainen pyramidion.

 

Minulla oli mielikuva muusta monumentista eristetystä pyramidionista ja tuota mielikuvaa yritin muuttaa näkyväksi tässä videossa. Pyramidion toimii ikään kuin päähenkilönä, kun muu maailma sen ympäriltä katoaa, näin tuoden ilmi aukion erityislaatuisuuden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo