Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Davide Bertocchi
APEX (2019)
22.10.2019 – 15.12.2019
RAPPU

Digitaalinen video Dji Inspire 2 -Zenmuse X7 -kameralla
Luupattu videoprojektio

360°-lähikuvavideo 3,6 metriä korkeasta ja 20 metriä maanpinnan yläpuolella olevasta kultaisesta pyramidionista Luxorin obeliskin päällä Place de la Concordessa Pariisissa.

Pariisin Place de la Concorde on kaupungin keskus, jolla oli vahvaa symbolista merkitystä Ranskan vallankumouksen aikana ja vielä nykyäänkin se toimii yhteiskunnallisten mielenilmausten näyttämönä, minkä vuoksi aukiota valvotaankin tiukasti.

Aukion tunnetuin monumentti on samalla myös Pariisin vanhin muistomerkki: Luxorin obeliski, joka rakennettiin faarao Ramses II:n valtakaudella noin 3 200 vuotta sitten. Obeliski symboloi absoluuttista valtaa, sosiaalista nousua sekä jumalallista mystisyyttä. Symbolismi ei katoa, vaikka monumentista säilytettäisiin vain sen huippu, kultainen pyramidion.

Minulla oli mielikuva muusta monumentista eristetystä pyramidionista ja tuota mielikuvaa yritin muuttaa näkyväksi tässä videossa. Pyramidion toimii ikään kuin päähenkilönä, kun muu maailma sen ympäriltä katoaa, näin tuoden ilmi aukion erityislaatuisuuden.