PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.


 
ERITYISESTI JULKISTA
03.09.2019 – 01.12.2019
PEDAseinä

 

Julkisen tilan ja taiteen kytkökset ovat hyvin monimuotoiset. Julkiset teokset ovat hetken häiveitä tai monisyisesti ja laajasti kaupunkikuvaan vaikuttavia. Teokset vaikuttavat tunteiden ja mielikuvien lisäksi paikkasuhteeseemme ja jopa käyttäytymiseemme tilassa.

 

Porin lastenkulttuurikeskus on tuottanut tilataidetta, ympäristöteoksia, kaupunkitaidetta ja yhteisötaidetta. Teokset on sijoitettu lasten läheisiin elinpiireihin kuten päiväkoteihin ja kouluihin kuin myös julkisempiin tiloihin, kuten uimahalliin tai kaupunkitilaan. Osa teoksista on pysyviä ja osa nopeastikin katoavia. Päämääränä on ollut tuoda taide ja lasten ilmaisu osaksi yhteisöä sekä samalla kehittää taiteilijoiden toimeentulomahdollisuuksia ja osaamista.

 

Erityisesti julkista -näyttely esittelee kolme erityisryhmien kanssa toteutettua julkisen taiteen teoskokonaisuutta. Taidevessoissa jokin aiemmin piilossa pidettävä on muuttunut julkiseksi ja hauskaksi, Merimöröt sukeltaa vedenalaiseen maailmaan ja Kirsikkapolun mökissä ja taikaluolassa toteutui unelmien maja. Lasten ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa tässä esiteltyjä teoksia ovat tehneet kuvataiteilijat Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen ja Veijo Setälä Porin lastenkulttuurikeskuksesta.

 

 

 

 

 

 

 

                

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo