Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Petri Hagner & Mika Rintala
IMPRESSION – WINTER SOLSTICE (2017)
19.02.2019 – 21.04.2019
RAPPU

Dokumentaarinen lyhytelokuva | Pituus: 15’35’’

Elokuva-adaptaatio Claude Monet’n maalauksesta Impressio, auringonnousu (Impression, Soleil Lavent) vuodelta 1872.

Elokuvaohjaaja, muusikko Petri Hagner ja soitinrakentaja, muusikko Mika Rintala taltioivat elokuvaksi vuoden 2017 talvipäivänseisauksen Suomessa ja loivat siitä impressionistisen sisarteoksen Monet’n maalaukselle. Elokuvassa Impression, Winter Solstice Monet'n pastellinvärinen kajo Atlantin yllä vaihtui Pohjois-Euroopan harmauteen, ja Le Havren toivoa antava auringonnousu pohjoisen pallonpuoliskon lähes loppumattomaan yöhön.

Jotta elokuvaversioon saatiin tallennettua samankaltainen vaikutelma keskeneräisyydestä ja epätäydellisyydestä kuin Monet’n maalauksessa, tekijät asettivat tuotannolle tiukat aikaraamit. Elokuvan ääni- ja kuvamateriaali kokonaisuudessaan sekä soundtrack tuotettiin yhdessä vuorokaudessa.

Hagnerin ja Rintalan elokuvassa Impression, Winter Solstice Monet’n maalauksen katoavaa hetkeä sumuisissa laivan mastoissa edustavat animoidut taivaankappaleiden liikkeet, dokumentaariset välähdykset maailman uutisvirrassa, pimeyden ilmestyminen sähkökenttään ja jokapäiväisen elämän sykkivä jatkumo Suomen 61:llä leveysasteella.

Www-sivut (K5T) | Facebook (K5T) | E-mail (K5T) | Impression, Winter Solstice SOUNDTRACK via Soundcloud | Elokuva TRAILER | VALOKUVIA elokuvasta

Ohjaus & kuvaus: Petri Hagner & Mika Rintala
Käsikirjoitus: Petri Hagner