Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Be Fragile! Be Brave! – Hauraus on urheutta
20.09.2019 – 23.02.2020
Halli, Siipi, MEDIApiste

Taiteilijat: Melanie Bonajo, Liisa Hirsch, Anu Põder, Alina Szapocznikow, Iza Tarasewicz
Kuraattori: Rebeka Põldsam
Näyttelyarkkitehtuuri: Maarja Kask & Neeme Külm

Be Fragile! Be Brave!Hauraus on urheutta -näyttely on jatkoa taidemuseo Kumussa, Tallinnassa vuonna 2017 nähdylle näyttelylle, joka tarkasteli virolaisen taiteilijan Anu Põderin (1947–2013) veistoksia ja installaatioita uudenlaisessa historiallisessa ja temaattisessa yhteydessä. Porin taidemuseon näyttely jatkaa Põderin teosten tarkastelua, tällä kertaa painottaen taiteilijan teoksia jotka ovat yhtäaikaa intiimejä ja yhteiskunnallisia, abstrakteja ja osuvia, hauraita ja urheita.

Näyttelyssä on mukana myös varhaisia ja harvinaisia pronssiveistoksia puolalaiselta kuvanveistäjältä Alina Szapocznikowilta (1926–1973), laaja tilateos Iza Tarasewiczilta (s.1981) ja ääni- ja valoteos virolaiselta säveltäjältä Liisa Hirschiltä (s. 1984). Melanie Bonajon (s. 1978) videoinstallaatio Night Soil – Economy of Love (2016) kertoo seksityötä tekevien naisten liikkeestä jonka mielestä seksityö on naisille keino ottaa valtaa omiin käsiinsä ja avaa feministisen näkökulman nykyhetken henkisiin arvoihin suhteessa sukupuolirooleihin kohdistuviin odotuksiin.

Näyttelyn liittyy Porin taidemuseon kehittämä yleisötyön ja museopedagogiikan ohjelma.

Näyttelyn yhteistyökumppanit:
Eesti Kunstimuuseum, Tartu Kunstimuuseum, Tuglas-seura ja Muzeum Sztuki, Łódź sekä Iza Tarasewicz Studio, Anu Põderin perhe ja AKINCI Gallery
Tukijat: Viron suurlähetystö, Puolan suurlähetystö

Images:

Anu Põder: Composition with a Torso and Child’s Hands (1986), EKM Stanislav Stepaško

Iza Tarasewich: The Means, the Milieu 2017