Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

JOTAKIN HENKILÖKOHTAISTA
– Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle
20.09.2019 – 23.02.2020
Projektihuone

Kuraattorit: Mirja Ramstedt-Salonen, Jasmin Lehtiniemi, Ilona Juntura

Näyttelyn taiteilijat Ina Colliander, Magnus Enckell, Yrjö Ollila, Ellen Thesleff, J. A. Juvani ja Taidetestaajat

Miten taiteilija on läsnä teoksessaan? Mitä taideteokset kertovat tekijästään, millä tavoin teoksia voi lukea ja mitä rivien välistä voi paljastua? Oman elämänhistorian, yhteiskunnallisen ja sosiaalisen ilmapiirin sekä vallitsevien taidekäsitysten ristiaallokossa taiteen tekeminen on aina merkinnyt myös vapautta olla oma itsensä ja kertoa ajatuksistaan ja tunteistaan. Henkilökohtaisuus voi näkyä suoraan taiteilijan aihevalinnoissa, joskus vain vihjaillen esimerkiksi värein tai vertauskuvin. Katsojalle teoksesta tulee henkilökohtainen omien kokemusten ja tulkintojen kautta.

Näyttelyn teokset ovat yhtä aikaa intiimejä ja yhteiskunnallisia, rohkeita ja herkkiä. Mennyt kohtaa nykyisyyden, kun Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman klassikkoteokset rinnastuvat vuoden 2018 nuoren taiteilijan J. A. Juvanin puhuttelevaan valokuvaan Boy with a pearl earring (2018). Kasiluokkalaiset Taidetestaajat tuovat näyttelyyn oman näkökulmansa, kun he jakavat meille itsestään jotakin henkilökohtaista.

Taidetestaajat-hankkeessa (2017–2020) Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailevat lukuvuosittain kahdessa ennakkoon valituissa taide- ja kulttuurikohteessa. Hankkeen rahoittajia ovat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ja sitä koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto. www.taidetestaajat.fi

Colliander, Ina: Ruokapöytä, 1967, MG 0017

TIEDOTE