Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

JOTAKIN HENKILÖKOHTAISTA
– Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle
20.09.2019 – 23.02.2020
Projektihuone

Kuraattorit: Mirja Ramstedt-Salonen, Jasmin Lehtiniemi ja Ilona Juntura

Näyttelyn taiteilijat mm. Ina Colliander, Magnus Enckell, Yrjö Ollila, Ellen Thesleff ja J. A. Juvani

Miten taiteilija on läsnä teoksessaan? Mitä taideteokset kertovat tekijästään, millä tavoin teoksia voi lukea ja mitä rivien välistä voi paljastua? Oman elämänhistorian, yhteiskunnallisen ja sosiaalisen ilmapiirin sekä vallitsevien taidekäsitysten ristiaallokossa taiteen tekeminen on aina merkinnyt myös vapautta olla oma itsensä ja kertoa ajatuksistaan ja tunteistaan. Henkilökohtaisuus voi näkyä suoraan taiteilijan aihevalinnoissa, joskus vain vihjaillen esimerkiksi värein tai vertauskuvin. Katsojalle teoksesta tulee henkilökohtainen omien kokemusten ja tulkintojen kautta.

Näyttelyssä on esillä Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelmasta poimittuja teoksia sekä Vuoden 2018 nuoren taiteilijan J. A. Juvanin valokuvateos Boy with a pearl earring (2018). Taiteilijoiden teosten tarinat saavat rinnalleen satoja uusia tarinoita, kun Taidetestaajat jakavat meille itsestään jotain henkilökohtaista. Näyttely on osa Taidetestaajat-hankkeen ohjelmaa Porin taidemuseossa.

Taidetestaajat-hankkeessa (2017-2020) Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailevat lukuvuosittain kahdessa ennakkoon valituissa taide- ja kulttuurikohteessa. Hankkeen rahoittajia ovat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ja sitä koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto. www.taidetestaajat.fi

Colliander, Ina: Ruokapöytä, 1967, MG 0017