PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.


 RYÖMI, KONTI  -VIESTI VAUVUUDESTA
22.03.2019 – 25.08.2019
ProjektihuoneTaiteilijat: Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä / Porin lastenkulttuurikeskus

 

Näyttely on erityisesti vauvoille ja vauvaperheille suunnattu elämystilallinen kokonaisuus, kontattava tilateos - viesti vauvuudesta. Kantavana teemana on tekijyyden ja kokijuuden pohdinta. Miten taide koskettaa vastasyntynyttä ja kuka on tekijä? Näyttely on jaetun tekijyyden synnyttämä.

 

Porin taidemuseon Projektihuoneessa näyttely linkittyy menneeseen, samassa tilassa vuonna 1998 esillä olleeseen Yukinori Yanagin Wandering Position -teokseen, jossa taiteilija seurasi muurahaisen liikkeitä muodostaen tilaan reitistön. Ryömi, konti -näyttelyssä taiteilijat ovat seuranneet vauvan liikkeitä.

 

 

KONTATTAVA TILATEOS
Tilassa on seinälle projisoitava video, joka on värimaailmaltaan ja ilmaisultaan pelkistetty kuvaus konttaavista vauvoista.

 

Vauvan liikkeet jatkuvat lattialle rakentuvassa veistostossa. Veistokset ovat 90mx90mx10cm kokoisia liikuteltavia ja kosketeltavia tyynymäisiä teoksia. Niiden pinnalla olevat viivat muodostavat vauvan liikeradan. Osassa veistoksia on eri kosketustuntuman antavia ja ääniä tuottavia materiaaleja. Veistosten päällä voi kontata ja liikkua.

 

Näyttelytilaan ryömitään ja kontataan vauvaoven kautta.

 


TAITEILIJAT
Näyttelyn taiteilijat (Annina Cerón, Kirsi Jaakkola, Sanna Pajunen-Kyynäräinen, Annukka Olli, Päivi Setälä, Veijo Setälä) ovat kuvataiteilijoita, jotka työskentelevät Porin lastenkulttuurikeskuksessa ja tekevät näyttelyn osin osana työtään. Näyttely on toteutettu yhteisesti pohtien jaetun tekijyyden ja yhteisöllisen työskentelyn mahdollisuuksia. Yhteisönä on taiteilijoiden yhteinen työpaikka. Miten taiteellinen prosessi, toimistotyöt ja työpajojen ohjaus limittyvät?

 

 

Kuva: Kirsi Jaakkola

 

 

 

 

                

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo