Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Émilie Brout & Maxime Marion
Lightning Ride (2017)
16.10 . – 16.12.2018
Rappu

Teoksen materiaalina on käytetty netistä löytyviä videotallenteita joissa henkilöt altistuvat vapaaehtoisesti etälamauttimelle. Omakohtainen käytännön testitilanne on edellytys etälamauttimen käyttöluvan (Taser Certification) saamiselle Yhdysvalloissa. Videomateriaalia on muokattu Photoshopin “öljyvärimaalaus” -efektillä, hidastamalla liikettä ja lisäämällä siihen häiritsevältä kuulostava äänimaisema. Avustajien tukemana kaatuvat kehot ja vääristyneet kasvot tuovat mieleen jonkin oudon hurmoshenkisen rituaalin ja kirkkotaiteen uskonnollista ekstaasia kuvaavan perinteen.

Émilie Brout ja Maxime Marion asuvat ja työskentelevät Pariisissa. He tutkivat teoksissaan internetin kuvavirtaa ja sieltä löytyviä amatöörien ja ammattilaisten tuottamia kuvia, mutta myös algoritmien generoimia kuvamateriaaleja. Samalla he käsittelevät taiteilijan työn muuttumista "alkutuottajasta" löydettyjen materiaalien työstäjäksi. Vuodesta 2009 taiteilijapari on keskittynyt projekteihin joissa he pyrkivät uudistamaan modernistista elokuvakerronnan kieltä, käyttäen internetistä löydettyjä sisältöjä ja järjestelemällä sitä uudelleen, tuottaen monimutkaisia algorytmien avulla luotuja tarinoita, toisinaan interaktiivista kerrontaa tai voimakkaita ikonisia kuvia.

Émilie Brout & Maxime Marion: Lightning Ride (2017), UHD video, 7'40"