PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 8 / 3 / 4 EUR, Perhelippu 16 EUR. Alle 18 v. vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Smartum liikunta- ja kulttuurisetelit, SmartumPay-mobiilimaksu sekä Museokortti.


 Émilie Brout & Maxime Marion
Lightning Ride (2017)
16.10 . – 16.12.2018
Rappu


Teoksen materiaalina on käytetty netistä löytyviä videotallenteita joissa henkilöt altistuvat vapaaehtoisesti etälamauttimelle. Omakohtainen käytännön testitilanne on edellytys etälamauttimen käyttöluvan (Taser Certification) saamiselle Yhdysvalloissa. Videomateriaalia on muokattu Photoshopin “öljyvärimaalaus” -efektillä, hidastamalla liikettä ja lisäämällä siihen häiritsevältä kuulostava äänimaisema. Avustajien tukemana kaatuvat kehot ja vääristyneet kasvot tuovat mieleen jonkin oudon hurmoshenkisen rituaalin ja kirkkotaiteen uskonnollista ekstaasia kuvaavan perinteen.

 

Émilie Brout ja Maxime Marion asuvat ja työskentelevät Pariisissa. He tutkivat teoksissaan internetin kuvavirtaa ja sieltä löytyviä amatöörien ja ammattilaisten tuottamia kuvia, mutta myös algoritmien generoimia kuvamateriaaleja. Samalla he käsittelevät taiteilijan työn muuttumista "alkutuottajasta" löydettyjen materiaalien työstäjäksi. Vuodesta 2009 taiteilijapari on keskittynyt projekteihin joissa he pyrkivät uudistamaan modernistista elokuvakerronnan kieltä, käyttäen internetistä löydettyjä sisältöjä ja järjestelemällä sitä uudelleen, tuottaen monimutkaisia algorytmien avulla luotuja tarinoita, toisinaan interaktiivista kerrontaa tai voimakkaita ikonisia kuvia.


 

Émilie Brout & Maxime Marion: Lightning Ride (2017), UHD video, 7'40"

 

 

 

 

                

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo