PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.


  

LIIKEtila – Porin taidemuseo käynnistää kevään 2018 vauhdikkaasti!


17.02. – 11.03.2018
LIIKEtila

 

 

Taidemuseossa otetaan vauhtia kevätkauteen ainutkertaisella tavalla. Isoon näyttelyhalliin rakentuu tila, joka tarjoaa kuukauden aikana monipuolisia tapahtumia; tanssia, runoja ja musiikkia sekä työpajoja erilaisille ja eri-ikäisille yleisöille.  Korkeatasoinen ohjelma laittaa kehon ja mielen liikkeelle.


LIIKEtila on käynnissä Porin taidemuseossa 17.02. – 11.03. Osallistuminen tapahtumiin on taidemuseon pääsylipun hinnalla tai Museokortilla. Huomaathan, että Mesenaattikortti ei oikeuta ilmaista sisäänpääsyä tapahtumiin.

 

LIIKEtila käynnistyy lauantaina 17.02. kello 11.15-12 Joogalauantailla. Joogaharjoituksen ohjaa flowjoogaohjaaja Johanna Kannisto. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Porin Joogayhdistyksen kanssa. Ekstaattista musiikkia hiljentymiseen ja Joogalauantaihin tarjoilee live-duo Kimmo ja Heidi eli Biitsi. Biitsi on helsinkiläinen kokoonpano, joka tekee musiikin lisäksi ääni-installaatioita, -suunnittelua ja muuta yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa.

 

Lauantai-ilta huipentuu kello 17.15-18 Pori Dance Companyn esitykseen ROOM, koreografia Johanna Nuutinen ja tanssijat Meri Tankka ja Riikka Tankka. Pori Dance Company on Satakunnan tanssitaiteen ylpeys. Ryhmä palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla viime vuonna.

 

Sunnuntaina 25.02. kello 14 LIIKEtilassa koetaan esitys Ahti Lassila: Kontrabasso-tila-liike. Lassilan liikkuva kontrabasso resonoi tilan, sen materiaalien ja paikalle tulleiden ihmisten kanssa. Osallistu, hiljenny, rentoudu.

Ana Torfs: Figments & Fragments sekä Museum of Preserving City - Kaupungin säilyttämisen museo ­-näyttelyiden päätösviikonloppu; intendentti Anni Venäläisen näyttelyopastus kello 15.

 

Rentouta mielesi, unohda keskikertaisuus, ajaudu runoon! Jari Laasasen valoisampi tulevaisuus ja Susinukke Kosola ovat Runoillan taiteilijavieraina LIIKEtilassa Kalevalan päivänä 28.2. kello 18-19. Jari Laasanen on porilainen lavarunoilija, joka keikkailee soolona sekä Jari Laasasen Valoisampi Tulevaisuus -bändin kanssa. Esitys tuo iltaan tummaa ambienttia ja okkulttiseroottista runoutta. Susinukke Kosola on turkulainen kirjoittaja, kustantaja ja sanataideohjaaja, joka tunnetaan energisistä lavaesiintymisistään. Häneltä on julkaissut kaksi runoteosta, joista viimeisin, Avaruuskissojen leikkikalu, oli ehdolla kolmen eri kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hänen seuraava teoksensa VARISTO ilmestyy ilmaisjakeluna keväällä 2018. Runoilta järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

 

Taiteilijat Toni Lehtola ja Jenni Uusitalo rakentavat tilaan 06.03.-11.03. Todiste-työpajan, jossa olemassaolomme dokumentoituu toisen kokemana. Työpajassa tehdään visuaalisia jäljennöksiä kaksiulotteiselle läpinäkyvälle kalvolle. Työskentelyn jäljet jäävät nähtäville tilaan. Työpaja on auki aikuisille ja senioreille 07.03. kello 14-16 ja Naistenpäivänä 08.03. kello 16-18. Lauantaina 10.03. kello 14-17 työpajaan ovat tervetulleita lapset, nuoret ja perheet. Toni Lehtola on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta ja hän työskentelee pääsääntöisesti performatiivisten elektromekaanisten veistosinstallaatioden ja musiikin parissa. Jenni Uusitalo on Kankaanpään taidekoulusta ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija (TaM), joka työskentelee veisto- ja installaatiotaiteen parissa.


Muutokset mahdollisia. Seuraa LIIKEtila-tapahtumaa taidemuseon facebookissa ja nettisivuilla.
Lisätiedot: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.

 

 

SPACE in Motion – Pori Art Museum's eventful spring of 2018!

Dance – poetry – music – workshops

 

SPACE in Motion at Pori Art Museum 17.02. – 11.03. Participation on these events by purchasing a ticket to the museum or by using your Museum Card.

 

Saturday 17.02.
at 11.15-12 Yoga Saturday and live music by Biitsi. Yoga instructor Johanna Kannisto, in co-operation with Pori Yoga Association.
at 17.15-18 Pori Dance Company’s performance ROOM. Choreography by Johanna Nuutinen, dancers Meri Tankka and Riikka Tankka.

 

Sunday 25.02. at 14. Ahti Lassila: Contrabass, Space, Motion. Lassila moves with his contrabass in the space and the contrabass resonates with the space, its materials, and the people coming to the scene.

 

Wednesday 28.02. at 18-19 Poetry Night featuring Jari Laasasen valoisampi tulevaisuus and Susinukke Kosola (in Finnish). In co-operation with Pori Center for Children's Culture.

 

Artists in the House 06.03.-11.03.
PROOF workshop by Toni Lehtola and Jenni Uusitalo for different age groups and audiences.  
The workshop is open:
Wednesday 07.03. at 14-16 for Adults and Seniors
Thursday 08.03. at 16-18 on International Women’s Day
Saturday 10.03. at 14-17 for Children and Families

 

This programme is subject to alterations. Please follow LIIKEtila event on Facebook and on Pori Art Museum's website. More information: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119

 

 

Kuvat / Images:

Room, Pori Dance Company
Kuva: Mikko Lampinen


Ekstaattista musiikkia hiljentymiseen ja Joogalauantaihin tarjoilee Biitsi.
Kuva: Ida Lehtonen

 

 

 

 

Tiedote (14.02.2018)

ROOM-info.pdf

Poimintoja Sonya Lindforsin esseestä Postmoderni ja koreografi

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo