Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

LIIKEtila – Porin taidemuseo käynnistää kevään 2018 vauhdikkaasti!

17.02. – 11.03.2018
LIIKEtila

Taidemuseossa otetaan vauhtia kevätkauteen ainutkertaisella tavalla. Isoon näyttelyhalliin rakentuu tila, joka tarjoaa kuukauden aikana monipuolisia tapahtumia; tanssia, runoja ja musiikkia sekä työpajoja erilaisille ja eri-ikäisille yleisöille.  Korkeatasoinen ohjelma laittaa kehon ja mielen liikkeelle.

LIIKEtila on käynnissä Porin taidemuseossa 17.02. – 11.03. Osallistuminen tapahtumiin on taidemuseon pääsylipun hinnalla tai Museokortilla. Huomaathan, että Mesenaattikortti ei oikeuta ilmaista sisäänpääsyä tapahtumiin.

LIIKEtila käynnistyy lauantaina 17.02. kello 11.15-12 Joogalauantailla. Joogaharjoituksen ohjaa flowjoogaohjaaja Johanna Kannisto. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Porin Joogayhdistyksen kanssa. Ekstaattista musiikkia hiljentymiseen ja Joogalauantaihin tarjoilee live-duo Kimmo ja Heidi eli Biitsi. Biitsi on helsinkiläinen kokoonpano, joka tekee musiikin lisäksi ääni-installaatioita, -suunnittelua ja muuta yhteistyötä eri taiteilijoiden kanssa.

Lauantai-ilta huipentuu kello 17.15-18 Pori Dance Companyn esitykseen ROOM, koreografia Johanna Nuutinen ja tanssijat Meri Tankka ja Riikka Tankka. Pori Dance Company on Satakunnan tanssitaiteen ylpeys. Ryhmä palkittiin Opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla viime vuonna.

Sunnuntaina 25.02. kello 14 LIIKEtilassa koetaan esitys Ahti Lassila: Kontrabasso-tila-liike. Lassilan liikkuva kontrabasso resonoi tilan, sen materiaalien ja paikalle tulleiden ihmisten kanssa. Osallistu, hiljenny, rentoudu.

Ana Torfs: Figments & Fragments sekä Museum of Preserving City - Kaupungin säilyttämisen museo ­-näyttelyiden päätösviikonloppu; intendentti Anni Venäläisen näyttelyopastus kello 15.

Rentouta mielesi, unohda keskikertaisuus, ajaudu runoon! Jari Laasasen valoisampi tulevaisuus ja Susinukke Kosola ovat Runoillan taiteilijavieraina LIIKEtilassa Kalevalan päivänä 28.2. kello 18-19. Jari Laasanen on porilainen lavarunoilija, joka keikkailee soolona sekä Jari Laasasen Valoisampi Tulevaisuus -bändin kanssa. Esitys tuo iltaan tummaa ambienttia ja okkulttiseroottista runoutta. Susinukke Kosola on turkulainen kirjoittaja, kustantaja ja sanataideohjaaja, joka tunnetaan energisistä lavaesiintymisistään. Häneltä on julkaissut kaksi runoteosta, joista viimeisin, Avaruuskissojen leikkikalu, oli ehdolla kolmen eri kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hänen seuraava teoksensa VARISTO ilmestyy ilmaisjakeluna keväällä 2018. Runoilta järjestetään yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa.

Taiteilijat Toni Lehtola ja Jenni Uusitalo rakentavat tilaan 06.03.-11.03. Todiste-työpajan, jossa olemassaolomme dokumentoituu toisen kokemana. Työpajassa tehdään visuaalisia jäljennöksiä kaksiulotteiselle läpinäkyvälle kalvolle. Työskentelyn jäljet jäävät nähtäville tilaan. Työpaja on auki aikuisille ja senioreille 07.03. kello 14-16 ja Naistenpäivänä 08.03. kello 16-18. Lauantaina 10.03. kello 14-17 työpajaan ovat tervetulleita lapset, nuoret ja perheet. Toni Lehtola on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta ja hän työskentelee pääsääntöisesti performatiivisten elektromekaanisten veistosinstallaatioden ja musiikin parissa. Jenni Uusitalo on Kankaanpään taidekoulusta ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija (TaM), joka työskentelee veisto- ja installaatiotaiteen parissa.

Muutokset mahdollisia. Seuraa LIIKEtila-tapahtumaa taidemuseon facebookissa ja nettisivuilla.
Lisätiedot: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119.

SPACE in Motion – Pori Art Museum's eventful spring of 2018!

Dance – poetry – music – workshops

SPACE in Motion at Pori Art Museum 17.02. – 11.03. Participation on these events by purchasing a ticket to the museum or by using your Museum Card.

Saturday 17.02.
at 11.15-12 Yoga Saturday and live music by Biitsi. Yoga instructor Johanna Kannisto, in co-operation with Pori Yoga Association.
at 17.15-18 Pori Dance Company’s performance ROOM. Choreography by Johanna Nuutinen, dancers Meri Tankka and Riikka Tankka.

Sunday 25.02. at 14. Ahti Lassila: Contrabass, Space, Motion. Lassila moves with his contrabass in the space and the contrabass resonates with the space, its materials, and the people coming to the scene.

Wednesday 28.02. at 18-19 Poetry Night featuring Jari Laasasen valoisampi tulevaisuus and Susinukke Kosola (in Finnish). In co-operation with Pori Center for Children's Culture.

Artists in the House 06.03.-11.03.
PROOF workshop by Toni Lehtola and Jenni Uusitalo for different age groups and audiences.
The workshop is open:
Wednesday 07.03. at 14-16 for Adults and Seniors
Thursday 08.03. at 16-18 on International Women’s Day
Saturday 10.03. at 14-17 for Children and Families

This programme is subject to alterations. Please follow LIIKEtila event on Facebook and on Pori Art Museum's website. More information: mirja.ramstedt-salonen@pori.fi / 044 701 1119

Kuvat / Images:

Room, Pori Dance Company
Kuva: Mikko Lampinen

Ekstaattista musiikkia hiljentymiseen ja Joogalauantaihin tarjoilee Biitsi.
Kuva: Ida Lehtonen

Tiedote (14.02.2018)