Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

NASAN TUR

28.09.2018 – 28.02.2019
HALLIgalleria, Siipi ja MEDIApiste

Kuraattori. Anni Venäläinen

Nasan Tur (s. 1974 Offenbach, Saksa), elää ja työskentelee Berliinissä.
Nasan Tur työskentelee kaupunkitilan ja galleriatilan välimaastossa ammentaen teoksissaan urbaanin ympäristön viesteistä ja jännitteistä. Kaupunkia ja sen eri tiloja hän käyttää erilaisten interventioiden ja teostensa toteuttamisen paikkana, kaupungin asukkaita teosten toimijoina. Joskus hankkeet ovat niin suurisuuntaisia, että niiden esillepano vaatii toteutuakseen pelkän katutilan sijaan myös galleria- tai museotilaa.

Teosten välineenä Nasan Tur käyttää omaa kehoaan – joskus aina äärimmäisyyteen saakka yrittämällä mm. haastaa erilaisia Guinnesin ennätyksiä. Teosten poliittisuudesta ja yhteiskunnallisesta otteesta huolimatta hänen taiteensa on usein humoristista, ällistyttävää ja joskus hätkähdyttävää. Ihmisten toimintaa ja politiikan piirteitä Tur katsoo tavalla, jolle on luonteenomaista syvästi humaanit, välillä huvittuneet ja toisinaan surun värittämät näkökulmat. Taiteensa hän koostaa hämmästyttävän moninaisia ilmaisutapoja hyödyntäen. Katsojalle se edustaa yhteiskunnallista ja henkilökohtaista tutkielmaa maailmasta, joka on samaan aikaan tuttu ja vieras.