PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 NASAN TUR:
AGONY KAMPPAILU

28.09.2018 – 24.02.2019
HALLI, Siipi ja MEDIApiste

 

Kuraattori: Anni Venäläinen

 

Nasan Tur (s. 1974) työskentelee kaupunkitilan ja galleriatilan välimaastossa ammentaen teoksissaan urbaanin ympäristön viesteistä ja jännitteistä. Teoksissaan hän kommentoi suoraan tai epäsuoremmin erilaisia ideologioiden ristiriitoja ja epäonnistumisia. Taiteilija kannustaa kamppailuun perustavien demokraattisten oikeuksien kuten lehdistönvapauden puolesta. Toisaalta teoksissa nousee esiin riski vastarinnan kääntymisestä väkivallaksi ja yksilön ja yhteisön vastuu toimintansa eettisyydestä. Siten näyttelyn teemana ovatkin pohjimmiltaan erilaiset yhteiskunnalliset kamppailut ja kysymys niiden oikeutuksesta. Näiden rinnalla taiteilija käsittelee yksilön kokemusta, henkilökohtaista riskin ottamista ja vaaraa joutua naurunalaiseksi. Itsensä alttiiksi laittaminen, taito nauraa tarvittaessa itselleen, sitkeys yrittää yhä uudelleen sekä epäonnistumisen sietäminen ovat kuitenkin lopulta edellytys myös rohkeudelle puolustaa tärkeitä arvoja yhteiskunnassa.

 

Teosten välineenä Nasan Tur käyttää usein omaa kehoaan – joskus aina äärimmäisyyteen saakka yrittämällä mm. haastaa erilaisia Guinnesin ennätyksiä. Teosten poliittisuudesta ja yhteiskunnallisesta otteesta huolimatta hänen taiteensa on usein humoristista, ällistyttävää ja joskus hätkähdyttävää. Ihmisten toimintaa ja politiikan piirteitä Tur katsoo tavalla, jolle on luonteenomaista välillä huvittuneet ja toisinaan surun värittämät näkökulmat. Teoksensa hän toteuttaa moninaisia keinoja hyödyntäen. Näyttelyssä on mukana veistoksia, valokuvia, videoita ja tilateoksia. Mukana on uusia teoksia, jotka ovat esillä yleisölle ensimmäistä kertaa.


 

 

 

 

 

 

 

Tiedote: Taiteilija kannustaa kamppailuun demokraattisten oikeuksien puolesta

Näyttelyn teokset

Avajaispuhe: Jaana Simula, Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö

 

 


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste

 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo