Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

NASAN TUR:
AGONY KAMPPAILU

28.09.2018 – 24.02.2019
HALLI, Siipi ja MEDIApiste

Kuraattori: Anni Venäläinen

Nasan Tur (s. 1974) työskentelee kaupunkitilan ja galleriatilan välimaastossa ammentaen teoksissaan urbaanin ympäristön viesteistä ja jännitteistä. Teoksissaan hän kommentoi suoraan tai epäsuoremmin erilaisia ideologioiden ristiriitoja ja epäonnistumisia. Taiteilija kannustaa kamppailuun perustavien demokraattisten oikeuksien kuten lehdistönvapauden puolesta. Toisaalta teoksissa nousee esiin riski vastarinnan kääntymisestä väkivallaksi ja yksilön ja yhteisön vastuu toimintansa eettisyydestä. Siten näyttelyn teemana ovatkin pohjimmiltaan erilaiset yhteiskunnalliset kamppailut ja kysymys niiden oikeutuksesta. Näiden rinnalla taiteilija käsittelee yksilön kokemusta, henkilökohtaista riskin ottamista ja vaaraa joutua naurunalaiseksi. Itsensä alttiiksi laittaminen, taito nauraa tarvittaessa itselleen, sitkeys yrittää yhä uudelleen sekä epäonnistumisen sietäminen ovat kuitenkin lopulta edellytys myös rohkeudelle puolustaa tärkeitä arvoja yhteiskunnassa.

Teosten välineenä Nasan Tur käyttää usein omaa kehoaan – joskus aina äärimmäisyyteen saakka yrittämällä mm. haastaa erilaisia Guinnesin ennätyksiä. Teosten poliittisuudesta ja yhteiskunnallisesta otteesta huolimatta hänen taiteensa on usein humoristista, ällistyttävää ja joskus hätkähdyttävää. Ihmisten toimintaa ja politiikan piirteitä Tur katsoo tavalla, jolle on luonteenomaista välillä huvittuneet ja toisinaan surun värittämät näkökulmat. Teoksensa hän toteuttaa moninaisia keinoja hyödyntäen. Näyttelyssä on mukana veistoksia, valokuvia, videoita ja tilateoksia. Mukana on uusia teoksia, jotka ovat esillä yleisölle ensimmäistä kertaa.

Tiedote: Taiteilija kannustaa kamppailuun demokraattisten oikeuksien puolesta