Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.

Derek Holzerin luentoperformanssi: VECTOR SYNTHESIS
29.08. kello 19 alkaen
Luentosali, 2 krs.

VECTOR SYNTHESIS on audiovisuaalinen tietokonepohjainen taideprojekti, joka hyödyntää äänisynteesiä eli tietokoneella tuotettuja ääniä ja vektorigrafiikan esitystapoja tutkiakseen äänen ja kuvan välistä suhdetta. Projektin lähtökohtana on Steina ja Woody Vasulkan tuotanto sekä Rutt-Etra videosyntetisaattori, jota Vasulkat käyttivät useissa tunnetuimmissa teoksissaan. Toisena lähtökohtana on media-arkeologia ja nyt jo vanhentuneen teknologian kuten Cathode Ray Tube -monitorin luova käyttäminen. Teoksessa ääniaallot kontrolloivat kuvan vertikaalista ja horisontaalista liikettä, kuten myös yksittäisen valonsäteen kirkkautta, minkä tuloksena se mitä yhtä aikaa näemme ja kuulemme, on saman elektronisen signaalin ilmentymää.

BIO

Derek Holzer (USA 1972) on ääni- ja valotaiteilija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä ja Berliinissä. Hänen tämänhetkisen kiinnostuksensa kohteena ovat itserakennettu elektroniikka, audiovisuaalisten instrumenttien rakentaminen, äänen ja tilan välinen suhde, media-arkeologia ja erilaiset osallistavan taiteen muodot. Hän on esiintynyt, opettanut työpajoissa ja luonut uniikkien instrumenttien äänimaisemia ja installaatioita vuodesta 2002 lähtien eri puolilla Eurooppaa, Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa, sekä Uudessa-Seelannissa.

PERFORMANCE: VECTOR SYNTHESIS

VECTOR SYNTHESIS is an audiovisual, computational art project using sound synthesis and vector graphics display techniques to investigate the direct relationship between sound+image. It draws on the work of Steina & Woody Vasulka and the Rutt-Etra Video Synthesizer they employed for many of their signature works, as well as ideas of media archaeology and the creative re-use of obsolete technologies such as the Cathode Ray Tube monitor. Audio waveforms control the vertical and horizontal movements as well as the brightness of a single beam of light, and what is both seen and heard are an expression of the same electronic signal.

BIO

Derek Holzer (USA 1972) is a sound + light artist based in Helsinki & Berlin, whose current interests include DIY electronics, audiovisual instrument building, the relationship between sound and space, media archaeology, and participatory art forms. He has performed live, taught workshops and created scores of unique instruments and installations since 2002 across Europe, North and South America, and New Zealand.