Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

Art of Memory
Steina & Woody Vasulka

Teoksia vuosilta 1969–2000

23.03.2018 – 02.09.2018
Siipi, MEDIApiste

Kuraattori: Krístin Scheving

Steina (s.1940, Reykjavík) ja Woody Vasulka (s.1937, Brno) ovat sähköisen ja digitaalisen kuvan tuotannon sekä monikanavaisten videoinstallaatioiden edelläkävijöitä. Heidän vaikutuksensa näitä teknologioita hyödyntävien taidemuotojen kehittymiseen on kiistaton. Vasulkojen New Yorkiin vuonna 1971 perustama uusia taidemuotoja suosinut The Kitchen -galleria toimii edelleen.

Näyttely esittelee taiteilijoiden tuotantoa 1970-luvulta alkaen, varhaisista analogisen videotaiteen kuvanmuokkauksen mahdollisuuksia tutkivista kokeiluista kohti ensimmäisiä itse rakennetuilla laitteilla tuotettuja digitaalisia videokuvia. Näyttely on saanut nimensä Steina Wasulkan installaatiosta Machine Vision (1978), joka hyödyntää liikkuvia kameroita live-kuvan tuottamiseksi näyttelytilanteessa. Vuonna 2017 tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Steinan monikanavainen islannin luontoa käsittelevä videoteos ORKA (Voima) edusti Islantia Venetsian Biennaalissa. Teos kytkee näyttelyn myös arktisten alueiden luontoa ja elämänmuotoja tutkivaan näyttelyjatkumoon Porin taidemuseossa – tästä aihepiiristä viimeisin oli vuonna 2016 nähty Eggert Péturssonin näyttely Floora.

Näyttely toteutetaan yhteistyössä Islannin Kansallisgallerian kanssa, joka tutkii ja tallentaa taiteilijapariskunnan arkistoja.

Yhteistyössä / In co-operation with:
National Gallery of Iceland / Vasulka Chamber and BERG Contemporary