Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

MARCOS ÀVILA FORERO

23.03.2018 – 02.09.2018
HALLIgalleria

Kuraattori: Anni Venäläinen

Pariisissa vuonna 1983 syntynyt Marcos Àvila Forero asuu ja työskentelee Ranskan ohella myös Kolumbiassa. Nuori taiteilija on saanut laajaa kansainvälistä huomiota ja kiitosta hyvin nopeasti. Kuluneena vuonna hän osallistui mm. Venetsian Biennaalin päänäyttelyyn Viva Arte Viva! videoteoksellaan Atrato. Teosnähdään myös Porin taidemuseon näyttelyssä. Etnografin tavoin kohdettaan lähestyvä Forero työskentelee Kolumbian haastavissa maastoissa ja vaikeasti saavutettavissa maaseudun syrjäisissä kylissä tarkastellen FARC-sissiliikkeen ja huumesotien vaikutuksia ihmisten elämään. Porin taidemuseossa järjestettävässä näyttelyssä huomion kohteena on hiljattain käynnistynyt sissien aseistariisunnan prosessi ja entisten sotilaiden paluu normaaliin arkeen. Taiteilija työskentelee yhteistyössä ihmisten kanssa. Hänen tarkoituksenaan on tuoda esiin yhteisön ajatuksia ja tarinoita, jotka jäävät tavanomaisen tiedonvälityksen saavuttamattomiin.

Marcos Àvila Forero yksityisnäyttely esittelee taiteilijan ensimmäistä kertaa suomalaiselle yleisölle. Näyttely on samalla myös hänen ensimmäinen esiintymisensä Pohjoismaissa. Forero tarjoaa yleisölle harvinaislaatuinen mahdollisuuden päästä seuraamaan taiteilijan työskentelyä ja suuren seinäpiirroksen valmistumista paikan päällä. (13 m x 2,5 m hiilipiirroksen A San Vicente, Un entraînement)

Porin taidemuseon näyttelyn dokumentoiva julkaisu toteutetaan yhteistyössä arvostetun ja laajalti verkostoituneen ADN Galerien (Barcelona, Espanja) kanssa. Julkaisun kielet ovat Suomi, Englanti ja Espanja.

Images:

Exhibition views from « Vibrating things” at Le Grand Café – contemporary art centre, Saint-Nazaire, 2017
Photo : Fanny Trichet
Courtesy of the artist and ADN Galeria