PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 Abandoned Land (2015-2016)
Simo Saarikoski
10.10.2017 - 10.12.2017 RAPPU

 

”Abandoned Land” on kokeellinen, dokumentaarinen ja runollinen videoteos menneestä maailmasta. Teos dokumentoi Suomen reuna-alueiksi ja ilmiöiksi nykypäivän perspektiivissä jääneet ympäristöt ja unohtuneet elämäntavat visuaalisesti vaikuttavalla tavalla.


Suomi toimii teoksessa metaforana koko Euroopan yhteiskunnalliselle muutokselle aina toisen maailmansodan päättymisestä tähän päivään saakka. Hylätty toimii teoksessa ikkunana tulevaisuuteen.

 

Teos on kuvattu eri puolilla Suomea vuosina 2015–2016 ja se on saatettu valmiiksi, sekä esitetty ensi kertaa residenssityöskentelyn aikana keväällä 2017 Norjan Trondheimissa. Syksyllä 2017 teos tulee esille Porin taidemuseon lisäksi ainakin festivaaleilla Australiassa (Channels Festival / Melbourne), Ukrainassa (Rivne International Film Festival) ja Yhdysvalloissa (Jacksonville Documentary Film Festival).

 

 

BIO

Simo Saarikoski (s.1980) on Helsingissä asuva monialainen kuvataiteilija. Teoksissaan hän tutkii teoksissaan aikaa ja sen ilmiöitä, sekä ihmisen vaikutusta omaan ympäristöönsä. Saarikoski käyttää medioinaan videota, ääntä ja akvarellimaalausta. Osana Messiaaninen Visuaalisen Etiikan Tutkimuskeskus -ryhmää hän on myös tehnyt performansseja Suomen lisäksi eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.  Vuonna 2011 taiteen valtionpalkitussa T.E.H.D.A.S. -kollektiivissa hän on ollut mukana toteuttamassa lukuisia projekteja ja näyttelyitä, sekä toiminut tapahtumajärjestäjänä (mm. ABYSS & PERF -festivaalit Porissa).

 

 

 

 

 

 

 


Yhteystiedot


 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo