PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 TAIDEMUSEON PEDASEINÄN NÄYTTELYOHJELMA VUONNA 2017
PEDAseinä, Café MUUSA

 

PEDAn kesä 01.06.–10.09.2017


Taidehistoriaa Vauvojen värikylvyssä. Maailman luomista piirtämällä. Näyttely esittelee poimintoja Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen pedagogisesta toiminnasta ja eri ikäluokat huomioivasta yleisötyöstä.

 


 

Artist in the House - Taiteilija talossa
Porin taidemuseon yleisöohjelman teemana oli kevätkaudella 2017 Kokeileva kevät. Taidemuseo kutsui taiteilijoita ja näyttelyiden tekijöitä keskustelemaan ja työskentelemään eri ikäisten yleisöjen kanssa. Kyseessä oli uudenlainen taiteilija-yleisö -yhteistyömuoto, Artist in the House – Taiteilija talossa.


MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA 08.02.-11.02.
Paavon Paunun Piirustuskurssi

Piirustuskurssin käytössä oli koko taidemuseon Siipi, ja yhtenäisiä seinäpintoja kymmeniä metrejä. Oli siis mahdollista luoda kokonainen maailma, joka ympäröi tekijän ja katsojan. Kurssilla käsiteltiin erilaisia teemoja rakkaudesta politiikkaan, aistimuksista erilaisiin tunteisiin. Suuren pinnan piirtäminen oli seikkailu, johon oli innostavaa heittäytyä. Kurssilla kokeiltiin monia eri tekniikoita, esim. kollaasi, piirustus, maalaus ja airbrush. Maailmaa eläinten, rakkauden ja seikkailun näkökulmasta oli piirtämässä iso joukko lapsia, nuoria, aikuisia, perheitä ja senioreita. 
MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA oli yleisöjen nähtävillä 12.02. kello 11-18. Vapaa pääsy!

 

Valokuvat: Eetu Henttonen
Editointi: Jarkko Montonen, Mirja Ramstedt-Salonen
Porin taidemuseo, 2017

 

Video: Eetu Henttonen, 2017

 

 

Vauvojen värikylpy -videoteos
Vuonna 2016 Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Vauvojen värikylpy -työpajojen teema oli taidehistoria. Tässä videossa tutustutaan Piet Mondrianin taiteeseen ja työskennellään sen pohjalta.


Työpajan ohjaus | Jenni Uusitalo
Kuvaus | Antti-Jussi Marjamäki, Kalle Kolin
Editointi | Antti-Jussi Marjamäki
Äänimaailma | Toni Lehtola
(c) Porin lastenkulttuurikeskus


Vauvojen värikylpy on kuvataidetoiminnan muoto, jossa vauvat vanhempineen työpajaan osallistuen tuottavat visuaalista ilmaisua erilaisia materiaaleja sekä väri- ja maalausaineita tunnustelemalla ja käyttämällä. Työpajatoiminnan keskeiset toimintaperiaatteet perustuvat värien ja materiaalien moniaistilliseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen, vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen. Toiminta ja ohjaajakoulutus on kehitetty Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkostossa.

 

 

 

 

 

 

TAIDEMUSEON PEDASEINÄN NÄYTTELYOHJELMA VUONNA 2017

04.04.– 21.05. CROQUIS

01.06.–10.09. PEDAn kesä

 


Yhteystiedot


 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo