Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

TAIDEMUSEON PEDASEINÄN NÄYTTELYOHJELMA VUONNA 2017
PEDAseinä, Café MUUSA

PEDAn kesä 01.06.–10.09.2017

Taidehistoriaa Vauvojen värikylvyssä. Maailman luomista piirtämällä. Näyttely esittelee poimintoja Porin taidemuseon ja Porin lastenkulttuurikeskuksen pedagogisesta toiminnasta ja eri ikäluokat huomioivasta yleisötyöstä.

Artist in the House - Taiteilija talossa
Porin taidemuseon yleisöohjelman teemana oli kevätkaudella 2017 Kokeileva kevät. Taidemuseo kutsui taiteilijoita ja näyttelyiden tekijöitä keskustelemaan ja työskentelemään eri ikäisten yleisöjen kanssa. Kyseessä oli uudenlainen taiteilija-yleisö -yhteistyömuoto, Artist in the House – Taiteilija talossa.

MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA 08.02.-11.02.
Paavon Paunun Piirustuskurssi

Piirustuskurssin käytössä oli koko taidemuseon Siipi, ja yhtenäisiä seinäpintoja kymmeniä metrejä. Oli siis mahdollista luoda kokonainen maailma, joka ympäröi tekijän ja katsojan. Kurssilla käsiteltiin erilaisia teemoja rakkaudesta politiikkaan, aistimuksista erilaisiin tunteisiin. Suuren pinnan piirtäminen oli seikkailu, johon oli innostavaa heittäytyä. Kurssilla kokeiltiin monia eri tekniikoita, esim. kollaasi, piirustus, maalaus ja airbrush. Maailmaa eläinten, rakkauden ja seikkailun näkökulmasta oli piirtämässä iso joukko lapsia, nuoria, aikuisia, perheitä ja senioreita.
MAAILMA ELÄINTEN, RAKKAUDEN JA SEIKKAILUN NÄKÖKULMASTA oli yleisöjen nähtävillä 12.02. kello 11-18. Vapaa pääsy!

Valokuvat: Eetu Henttonen
Editointi: Jarkko Montonen, Mirja Ramstedt-Salonen
Porin taidemuseo, 2017

Video: Eetu Henttonen, 2017

Vauvojen värikylpy -videoteos
Vuonna 2016 Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston Vauvojen värikylpy -työpajojen teema oli taidehistoria. Tässä videossa tutustutaan Piet Mondrianin taiteeseen ja työskennellään sen pohjalta.

Työpajan ohjaus | Jenni Uusitalo
Kuvaus | Antti-Jussi Marjamäki, Kalle Kolin