PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 Binelde Hyrcan
08.08.2017 – 08.10.2017, RAPPU

 

Cambeck, (2010)
lyhytelokuva

 

Hykerryttävän liikuttavassa lyhytelokuvassa Cambeck nähdään ryhmä poikia leikkimässä hiekkarannalle kaivetussa ”limusiinissa”. Yksi heistä on kuski ja takapenkillä istuvat isot kihot kilpailemassa siitä, kenellä heistä on edessään hienoin tulevaisuus. ”Minä muutan Amerikkaan, asun siellä oikeassa rakennuksessa, te jäätte tänne ja asutte oluttölkeistä kyhätyssä talossa!” Humoristinen, mutta ajatuksia herättävä teos välittää samalla näkymän Angolan tämän päivän yhteiskuntaan ja todellisuuteen.

 

Binelde Hyrcan (s. 1983) on syntynyt Luandassa, Angolassa ja hän elää ja työskentlee Angolassa ja Ranskassa. Cambeck voitti juuri parhaan videoteoksen palkinnon Munchenin kansainvälisillä filmifestivaaleilla.

BBC:n uutinen kesäkuulta 2017 nostaa Hyrcanin esiin yhtenä kiinnostavimmista taiteilijoista tämän hetken nykytaiteen parissa työskentelevistä tekijöistä Angolassa jotka uudistavat käsitystä afrikkalaisesta taiteesta:

http://www.bbc.com/news/av/business-40457835/challenging-the-narrative-of-african-art

 


Lisätietoja taiteilijasta ja teoksesta: anni.venalainen@pori.fi, 044 701 7601

 

 

 

 

 

Binelde Hyrcanin teos Cambeck on voittanut juuri Munchenin filmifestivaaleilla parhaan videon palkinnon...

BBC NEWS: 'Challenging the narrative' of African art...

Angolalaistaiteilija teki taidetta täytetyistä kanoista - uusi palkittu videoteos Porin taidemuseossa luo hiekkarannasta limusiinin
SK, KULTTUURI 20.08.2017

 


Yhteystiedot


 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo