PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 NABB+TEERI
06.06.2017 – 06.08.2017, RAPPU

 

Thinking of Invertebrates (2017)
3D animaatio
Kesto 30 min

 

Thinking of Invertebratesmuodostuu matkapäiväkirjan merkinnöistä residenssijaksolta Serbiasta sekä episodimaisesta 3D-animaatiosta. Teoksessa dokumentaarinen päiväkirja yhdistyy digitaaliseen kuvitteluun. Teksti ja kuva kytkeytyvät välillä toisiinsa ja liukuvat sitten erilleen yhdistyäkseen taas. Animoidut 3D-objektit ja fotogrammetrian keinoin toteutetut asetelmat antavat hahmoja arkiaistein näkymättömille toimijoille ja maisemille, jotka konenäkö auttaa piirtämään esiin. Yksi teemoista ovat kohtaamiset selkärangattomien ja muiden olentojen kanssa..

 

8. syyskuuta/ Kasvitieteellisessä puutarhassa pankki on sponsoroinut kukkapenkin ja teleyhtiö puistonpenkin, historiallinen kasvihuone on kunnostettu EU-rahalla. Sisällä nainen kastelee istutuksia puutarhaletkulla. Mielestäni hienoimpia ovat nimettyjen kasvien väliin jäävillä lahopuilla kasvavat sienet. Eräät itiöemät näyttävät pieniltä, multaisilta puikuloilta. Yksi kellanvaalea, orakasmaisen koristeellinen miniatyyri itiöemä peseytyy kasteluletkun suihkun paineesta näkymättömiin. Kaktushuoneessa purppuraraatokukka availee nuppujaan. Tumma orava piilottaa poskipusseistaan hasselpähkinöitä muoviseen kukkaruukkuun talon seinustalla.

 

Nabb+Teeri on vuodesta 2008 toiminut taiteilijakollektiivi. Janne Nabb (s. 1984) ja Maria Teeri (s. 1985) ovat opiskelleet taidetta Limingassa ja Kankaanpäässä, kuvataiteen maistereiksi he valmistuivat Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Tällä hetkellä työpari asuu ja työskentelee Wihurin rahaston residenssissä Etu‑Töölössä sekä Närpiön Ylimarkussa. Heidän viimeaikaisia näyttelyitään ovat mesh /mɛʃ/ Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa 2015 sekä Tuntemattomien juhlien jäänteet Tampereen taidemuseossa ja Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa 2014.

 

 

 

 

 

 


Yhteystiedot


 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo