AJANKOHTAISET NÄYTTELYT TULEVAT NÄYTTELYT EDELLISET NÄYTTELYT

tekstitys: suomi
A film piece | duration: 7 minutes

HISTORY BLEEDS UNDER YOUR FINGERNAILS
– HISTORIA VALUU KYNSIEN ALTA (2016)
AZAR SAIYAR
[31.01.2017 - 02.04.2017]

RAPPU

”We say ignorance is bliss. And you want to ask – to whom”

Ennen uskottiin, että vasenkätisyys altisti lapsen rikollisuudelle, tyhmyydelle, moraalittomuudelle. Siksi vasenkätisyyttä pyrittiin kitkemään pois lapsista. Väärää kättä käyttäviä rangaistiin. Käsien käyttöä estettiin erilaisin viritelmin.

Vaikka ketään ei enää täällä maailmankolkassa pakoteta oikeakätiseksi uskomukset huonosta kädestä ovat säilyneet esimerkiksi kielessä ja tavoissa. Meillä on edelleen kaunis, taitava käsi ja se toinen, vähän huonompi, käyttämätön, passiivinen. Se miten vasenkätisyyteen on historiassa suhtauduttu valuu arkeemme.

History Bleeds Under Your Fingernails on videoteos vasemman käden koulimisen historiasta, ja ryhmään sopimattomien kehojen koulimisen kulttuurista.

Työryhmä:
Kuvaus Joonas Kiviharju/ Esiintyjä Dunja Saiyar/ Äänisuunnittelu Kimmo Modig/ Musiikki Jari Suominen

Kiitos tuesta:
AVEK, Taiteen edistämiskeskus/mediataide, Helsingin kaupunki, Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture

HISTORY BLEEDS UNDER YOUR FINGERNAILS
– HISTORIA VALUU KYNSIEN ALTA (2016)
AZAR SAIYAR
[31.01.2017 - 02.04.2017]

“ We say ignorance is bliss. And you want to ask - to whom.“

We used to believe that being left handed could lead to criminality, stupidity, immoral behaviour. So we tried to educate our children not to use that hand. We punished the children, beat the bad hand. We sometimes even put a mitten to the wrong hand - and so prevented writing with that hand.

History Bleeds Under Your Fingernails is a short film piece on the history of taming the left hand and cultivating the bodies that do not fit.

A film piece by Azar Saiyar cinematography Joonas Kiviharju performer Dunja Saiyar sound design Kimmo Modig music and installation Jari Suominen

Thank you for support:
AVEK/ media art, Arts Promotion Centre Finland/ media art, City of Helsinki, Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture

NÄYTTELYT NYT

AGONY - KAMPPAILU
NASAN TUR
28.09.2018 24.02.2019
HALLI, Siipi, MEDIApiste

CAROLUS ENCKELL - HILJAISUUS, JOTA ETSIMME, Maire Gullichsen ja modernismi -sarja
28.09.2018 24.02.2019
Projektihuone