Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

MUSEUM OF PRESERVING CITY - KAUPUNGIN SÄILYTTÄMISEN MUSEO
22.09. – 31.12.2017 Projektihuone

Kuraattori Abir Boukhari

Syyrialaissyntyisen, Tukholmassa asuvan ja työskentelevän kuraattorin Abir Boukharin MUSEUM OF PRESERVING CITY - KAUPUNGIN SÄILYTTÄMISEN MUSEO on projekti, jonka on tavoitteena on luoda taiteilijoiden teoksiin pohjautuva arkisto, joka tallentaa Damaskoksen kaupungin historiaa, lähimenneisyyttä, nykyhetkeä ja ennakoi kaupungin tulevaisuutta. Kaikilla projektiin osallistuvilla taiteilijoilla on henkilökohtaisia kokemuksia Damaskoksesta. Jotkut heistä asuvat yhä siellä, toiset ovat lähteneet tai lähdössä. He ovat joko Damaskoksen asukkaita tai sitä tutkien siellä vierailleet. Projekti on yritys koota käsitteellinen arkisto Damaskoksesta maailman vanhimpana pääkaupunkina – sekä samanaikaisesti yritys luoda kuvaa kaupungin tämän hetken tilanteesta. Projektihuoneen näyttelyssä nähdään arkistosta valittujen teosten kokonaisuus, joka avaa mediakuvastojen taakse kurkottavan näkökulman Syyrian nykyhetkeen ja taiteilijoiden mahdollisuuksiin työskennellä ennakoimattomaksi muuttuneissa, hengenvaarallisissa olosuhteissa.

Abir Boukhari on valmistunut Tukholman Konstfack yliopistosta, missä hänelle myönnettiin arvostettu Ulla Froberg-Cramers -stipendi erinomaisesta opintomenestyksestä. Hän on vuodesta 2015 saakka toimineen All Art Now -organisaation perustajajäsen ja johtaja.

**

Syyrialaissyntyisen, Tukholmassa asuvan ja työskentelevän kuraattorin Abir Boukharin Museum of Preserving City – Kaupungin säilyttämisen museo -projektin tavoitteena on luoda taiteilijoiden teoksiin pohjautuva arkisto, joka tallentaa Damaskoksen, maailman vanhimman pääkaupungin, historiaa, lähimenneisyyttä, nykyhetkeä ja pohtii kaupungin tulevaisuutta. Porin taidemuseossa nähdään arkistosta valittujen teosten kokonaisuus, joka avaa mediakuvastojen taakse kurkottavan näkökulman Syyrian nykyhetkeen ja taiteilijoiden mahdollisuuksiin työskennellä ennakoimattomaksi muuttuneissa, hengenvaarallisissa olosuhteissa.

Image:
"The Day Before..."