PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.
Porin taidemuseo ja Poriginal galleria ovat suljettuina Porin kaupungin koronarajoitusten mukaisesti. Rajoitukset ovat tällä hetkellä voimassa toistaiseksi.

 MUSEUM OF PRESERVING CITY - KAUPUNGIN SÄILYTTÄMISEN MUSEO
22.09.2017 – 25.02.2018 Projektihuone

Muhammad Ali | Nisrine Boukhari | Diana Jabi

 

 

Kuraattori Abir Boukhari

 

Syyrialaissyntyisen, Tukholmassa asuvan ja työskentelevän kuraattorin Abir Boukharin MUSEUM OF PRESERVING CITY - KAUPUNGIN SÄILYTTÄMISEN MUSEO on projekti, jonka tavoitteena on luoda taiteilijoiden teoksiin pohjautuva arkisto, joka tallentaa Damaskoksen kaupungin historiaa, lähimenneisyyttä, nykyhetkeä ja ennakoi kaupungin tulevaisuutta.

 

Kaikilla projektiin osallistuvilla taiteilijoilla on henkilökohtaisia kokemuksia Damaskoksesta. Jotkut heistä asuvat yhä siellä, toiset ovat lähteneet tai lähdössä. He ovat joko Damaskoksen asukkaita tai he ovat tutkineet kaupunkia vieraillessaan siellä. Porin taidemuseon näyttelyssä on mukana kolme taiteilijaa, joiden teoksissa tarkastellaan entistä kotikaupunkia sellaisena kuin se oli ennen sodan syttymistä.

Kaupungin säilyttämisen museo on yritys koota käsitteellinen arkisto Damaskoksesta maailman vanhimpana pääkaupunkina – sekä samanaikaisesti yritys luoda kuvaa kaupungin tämän hetken tilanteesta. Projektihuoneen näyttelyssä nähdään arkistosta valittujen ja Porin taidemuseon näyttelyä varten toteutettujen teosten kokonaisuus, joka avaa mediakuvastojen taakse kurkottavan näkökulman ihmisten arkeen

 

Abir Boukhari on ensimmäisen syyrialaisen nykytaiteeseen erikoistuneen tapahtumapaikan AllArtNow johtaja, kuraattori ja perustajajäsen. AllArtNow perustettiin Damaskoksessa vuonna 2015. Aikaisemmin Boukhari toimi Living Spaces Festival for Contemporary Arts -tapahtuman sekä Studion (syyrialainen epävirallinen nykytaiteeseen keskittyvä taidekoulu) taiteellisena johtajana. Hän on myös Damaskoksessa sijainneiden Boukhari House for Artist Residencies -residenssiohjelman ja Maktab Creative Zone -kulttuurikeskuksen perustajajäsen. Boukhari on toiminut harjoittelijana Tate Modernissa Lontoossa sekä Hamburger Bahnhof Museossa Berliinissä. Hän on valmistunut University College of Arts, Crafts and Design Konstfackista, jossa hänet palkittiin arvostetulla Ulla Fröberg-Cramér stipendillä erinomaisesta opintomenestyksestä.

 

Tällä hetkellä Boukhari asuu Ruotsissa, jossa hän on jatkanut työtään luodakseen taiteilijoille mahdollisuuksia saada teoksiaan esille sekä tiloja taiteelle. Hän on kuratoinut eri puolilla Eurooppaa sekä Lähi-idässä useita syyrialaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia esitteleviä näyttelyitä, jotka tarkastelevat vaikutuksia, joita aiheutuu kulttuurien ja yksilöiden siirtymisistä pois sijoiltaan.

 

 

 

Image:
"The Day Before..."
Filmed in 2010 - produced in 2012
Video installation
Artist Nisrine Boukhari

 

 

 

Tiedote >

e-kutsu >

 


Yhteystiedot


 


©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo