Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

ANNA ESTARRIOLA
STAGED
03.03.2017 - 27.08.2017, SIIPI, MEDIApiste

Katalonialaissyntyist, Suomessa asuvaa Anna Estarriolaa kiinnostavat kuvataiteen ja mediataiteiden yhteydet esittviin taiteisiin ja teknologiaan. Taiteilijaa hmmentvt ja kiehtovat inhimillisen kommunikaation ja kytksen ilmenemismuodot ja hnt kiinnostaa kehojen, kuvien ja materian olemus. Usein katsoja Estarriolan teoksen kohdatessaan joutuu kasvokkain henkiln tai olennon tai jopa olion kanssa, jotka herttvt pohtimaan elmisen ihmeellisyytt ja ihmiskunnan avuttomuutta asioiden rell. Kevtkauden nyttelyss Staged, Porin taidemuseon Siivess ja Mediapisteess, nhdn taidokkaasti toteutettuja veistoksia, joissa audiovisuaalinen teknologia yhdistyy hyperrealistiseen ja surrealistiseen ilmaisuun. Estarriola toteuttaa Porin taidemuseon nyttely varten uusia teoksia, joista nyttvin on moniosainen veistoksia, arkkitehtoonisia rakenteita, kuvaa ja nt sisltv installaatio, jonka tynimen on The Future of Humanity (ihmiskunnan tulevaisuus). Uusien teosten rinnalla nhdn katsaus Estarriolan tuotantoon parin viimeisen vuoden ajalta.

Anna Estarriola on valmistunut taiteen maisteriksi Barcelonan yliopiston kuvanveiston osastolta vuonna 2004 ja Kuvataideakatemian tila- ja aikataiteen ohjelmasta vuonna 2009 ja hän on opiskellut myös nykytanssia. Estarriola on noussut nopeasti suomalaisen taidekentän kiinnostavimpien nuorten tekijöiden joukkoon. Hänen teoksiaan on nähty gallerioissa ja teatterinäyttämöillä Kataloniassa, Suomessa, Saksassa, Islannissa ja Norjassa. Porin taidemuseon Staged–näyttely on taiteilijan ensimmäinen laaja yksityisnäyttely taidemuseossa.

With support of:

Tiedote

Lista näyttelyn teoksista

www.annaestarriola.com/

Satakunnan Kansa 03.03.2017 ...