Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

ANNA ESTARRIOLA
STAGED
03.03.2017 - 27.08.2017, SIIPI, MEDIApiste

Katalonialaissyntyistä, Suomessa asuvaa Anna Estarriolaa kiinnostavat kuvataiteen ja mediataiteiden yhteydet esittäviin taiteisiin ja teknologiaan. Taiteilijaa hämmentävät ja kiehtovat inhimillisen kommunikaation ja käytöksen ilmenemismuodot ja häntä kiinnostaa kehojen, kuvien ja materian olemus. Usein katsoja Estarriolan teoksen kohdatessaan joutuu kasvokkain henkilön tai olennon tai jopa olion kanssa, jotka herättävät pohtimaan elämisen ihmeellisyyttä ja ihmiskunnan avuttomuutta asioiden äärellä. Kevätkauden näyttelyss Staged, Porin taidemuseon Siivessä ja Mediapisteessä, nähdään taidokkaasti toteutettuja veistoksia, joissa audiovisuaalinen teknologia yhdistyy hyperrealistiseen ja surrealistiseen ilmaisuun. Estarriola toteuttaa Porin taidemuseon näyttelyä varten uusia teoksia, joista näyttävin on moniosainen veistoksia, arkkitehtoonisia rakenteita, kuvaa ja ääntä sisältävä installaatio, jonka työnimenä on The Future of Humanity (ihmiskunnan tulevaisuus). Uusien teosten rinnalla nähdään katsaus Estarriolan tuotantoon parin viimeisen vuoden ajalta.

Anna Estarriola on valmistunut taiteen maisteriksi Barcelonan yliopiston kuvanveiston osastolta vuonna 2004 ja Kuvataideakatemian tila- ja aikataiteen ohjelmasta vuonna 2009 ja hän on opiskellut myös nykytanssia. Estarriola on noussut nopeasti suomalaisen taidekentän kiinnostavimpien nuorten tekijöiden joukkoon. Hänen teoksiaan on nähty gallerioissa ja teatterinäyttämöillä Kataloniassa, Suomessa, Saksassa, Islannissa ja Norjassa. Porin taidemuseon Staged–näyttely on taiteilijan ensimmäinen laaja yksityisnäyttely taidemuseossa.

With support of: