Liput: 5 / 2,5 euroa, Perhelippu 10 euroa.

Haudattu aika – kokoelma kollektiivisuuden purkamisen ja uudelleenrakentamisen välineenä

01.02. – 27.8.2017  Projektihuone

Näyttely jakautuu kahteen osaan:
Prosessi 01.02.-31.05. ja Näyttely 01.06.-27.08.

Haudattu aika kokoelma kollektiivisuuden purkamisen ja uudelleen rakentamisen vlineen on nyttelyprojekti, joka kaivautuu arkistojen ja kokoelmien aukkoihin ja sattumanvaraisuuksiin, unohdettuihin historioihin sek vlimatkoihin eri aikatasojen vlill, suunnaten huomionsa mys vastaantuleviin outoihin kohtaamisiin ja kutsumattomiin vieraisiin. Tavoitteena on avata tiloja ja synnytt tilanteita joissa olisi mahdollista ajatella uudella tavalla nyky(taiteen)museon rooleja taiteen, tiedon tuottamisen ja poliittisen toiminnan alueilla.

Nyttelyn lhtkohtana on Porin taidemuseon kokoelmien vliaikainen sijoittaminen suureen nyttelytilaan, Halliin. Nyttely- ja silytystoimintojen sekoittuminen sys museon tietyss mieless sijoiltaan ja nytt sen poikkeuksellisen paljaana vailla tavanomaisia temaattisia raja-aitoja. Tst inspiroivasta lhtkohdasta ksin CuMMA-opiskelijat tutkivat ja tystvt museon kokoelmia, keskittyen ennen kaikkea Maire Gullichsenin taidestin kokoelmaan.

Projektin aikana huomio knnetn yksittisist teoksista kokoelman teosten vliin jviin aukkoihin ja teosten vlisiin suhteisiin. Tmn myt nyttely pyrkii laittamaan merkitykset liikkeeseen - ei paikatakseen lytyvi aukkoja, vaan hydyntkseen niit paikkoina joissa voidaan pohtia erilaisia muistamisen, uudelleen kokoamisen ja uudelleen jrjestmisen sek yhteisllisyyden muotoja, kuten mys ajallisuutta ja vliaikaisuutta.

Tt taustaa vasten hanke muodostaa ernlaisen rinnakkaismuseon (para-museum), hilyvn infrastruktuurin, joka paikantuu samanaikaisesti "isntorganisaatioonsa" ja sen ulkopuolelle, liittyen yht lailla museoon muutoksen mahdollistajana kuin sit ympriviin yhteiskunnallisiin liikkeisiin. Tm kompeksinen suhde resonoi kreikan kielen etuliitteess para, joka merkitsee sek rinnakkaisuutta ett jonkin ylittmist. Tllaisen jnnitteen kautta rinnakkaismuseo pyrkii aktivoimaan museon toimijuutta yhteisten tilojen synnyttjn ja juurtuneiden ajatustapojen kyseenalaistajana. Projekti pyrkii kevn aikana pitkkestoiseen paikkasidonnaiseen tyskentelyyn, installaatioina, typajoina tai keskustelutilaisuuksina toteutuviin avoimiin prosesseihin sek lsnoloon Porin kaupunkitilassa Aalto-yliopiston Pori Urban Platform -yhteistyn kautta.

Yhteistyss Aalto-yliopiston Curating, Managing and Mediating Art -maisteriohjelma.

Kuraattorit: Alina Belishkina, Miina Pohjolainen, Elina Nikkanen, Elina Hmlinen, Vera Kavaleuskaya, Elham Rahmati, Pamela Medina Lopez, Nemesia Arranz Ruiz, Ziva Kleindienst, Vanessa Kowalski

Nora Sternfeld toimii Curating, Managing and Mediating Art -paineen professorina Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sek Exhibition Theory and Practice -maisteriohjelman toisena johtajana Wienin taideteollisessa korkeakoulussa. Hn on taidekasvatuksen ja kriittisen tiedontuottamisen toimiston trafo. K:n perustaja ja tutkimuksen, koulutuksen ja kulttuurituotannon alueella Lontoossa toimivan freethought -kollektiivin jsen. Jlkimmisess yhteydess Sternfeld on mys yksi Bergen Assembly 2016 -tapahtuman kuraattoreista.

Marko Karo toimii Curating, Managing and Mediating Art -paineen lehtorina Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hn on helsinkilinen kuvataiteilija, kuraattori ja tutkija. Omaehtoisen tyskentelyns lisksi Karo toimii osana Gruppo III -kollektiivia (Mika Elo, Marko Karo, Harri Laakso), joka vastasi Suomen nyttelykokonaisuudesta Venetsian biennaalissa vuonna 2013.

Tiedote / Media relese

YLEISÖOHJELMA ...