AJANKOHTAISET NÄYTTELYT TULEVAT NÄYTTELYT EDELLISET NÄYTTELYT

 

JOHANNA KETOLA:
The Structure of Sleep (2014)

THE STRUCTURE OF SLEEP -TRILOGIASTA SHINE ON YOU, EEVALIISA (2014)
JOHANNA KETOLA
[24.11.2015 - 17.01.2016]

RAPPU

The Structure of Sleep (2014) on videoteos, joka kuvailee sekä arkisten toimien mielettömyyttä että niiden etääntynyttä haurautta, eräänlaista kauneutta. Teoksen maailma tapahtuu yhdessä rakennuksessa, jossa ihmishahmojen joukko liikkuu kuin osana koreografiaa. Yhdessä tilan esineistön, pintojen ja merkkien kanssa toimijat muodostavat kuin sisäisen rakenteen, eräänlaisen järjestyksen. Maagisen, lakonisen, melankolisen ja huumorin keinoja käyttäen teos kartoittaa ihmisen kodittomuutta, maailmantulkintoja ja selviytymisyrityksiä - eräänlaisia kyhäelmiä  -sekä luo niihin itsekriittisen, joskin huvittuneen, katseen.

The Structure of Sleep on osa kolmen videoteoksen trilogiaa Shine On You, Eevaliisa (2014), joka kokonaisuudessaan kuvaa ihmisen tilaa. Osateos The Revolt (2014) kuvastaa inhimillistä ponnistelua erityisesti superindividualistisen aikalaistodellisuuden näkökulmasta ja nimiteos Shine on You, Eevaliisa (2013) keskittyy havainnon merkityksellistämisen moniulotteiseen ja inhimillisesti haastavaan tapahtumaan. Teoskokonaisuuden kuvauksen, lavastuksen, ohjauksen ja leikkauksen on toteuttanut Johanna Ketola ja sen äänisuunnittelusta vastaa muusikko Pasi Salmi.

 

Johanna Ketola (s.1978) on suomalainen kuvataiteilija, joka työskentelee videon, valokuvan ja installaation parissa. Ketola on valmistunut sekä Lahden Muotoiluinstituutin valokuvauksen osaltolta että Taideyliopiston Kuvataideakatemian tila-aikataiteen laitokselta. Ketolan teoksia on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla, mm. Portland Institute for Contemporary Art:ssa, Mäntän Kuvataideviikoilla ja Amos Andersonin taidemuseossa.

TIEDOTE... | Media release...

 
 
  NÄYTTELYT NYT


PERVERSIONI ON USKO TAITEESEEN
Taiteilijat: Ellen Cantor, Miriam Cahn, Luciano Castelli, Alba S. Enström, Rainer Fetting, Andrea Éva Györi, Viljami Heinonen, Eeva Peura, Merzedes Sturm-Lie, Marianna Uutinen, Amalia Vekri, Alisa Yoffe
23.10.2020 – 21.02.2021
Halli, Siipi ja MEDIApiste

CARL-GUSTAF LILIUS, LAU NAU & ANTTI TOLVI
– Uusia kysymyksiä MG-kokoelmalle
23.10.2020 – 21.02.2021
ProjektihuoneFacebook

Youtube
Instagram