AJANKOHTAISET NÄYTTELYT TULEVAT NÄYTTELYT EDELLISET NÄYTTELYT

DANIEL & GEO FUCHS: Toygiants

Myyntituotteita

Katriina Heljakka 09.09.2015
Lelut taiteessa, taide leluissa:
Leikkivälineen taiteellinen asema leikillisen käänteen aikakaudella

Luentotiivistelmä

TOYGIANTS
DANIEL & GEO FUCHS

[12.06.2015 - 17.01.2016]
HALLI

Kuraattori: Pia Hovi-Assad

Toygiants-näyttely johdattaa katsojat matkalle lelujen maailmaan. Näyttelyn jättimäiset valokuvamuotokuvat ja -asetelmat esittelevät fantasia-, action-, ja elokuva-aiheisia figuureita, keräilyhahmoja ja leluja. Kuvissa nähdään supersankareita kuten Batman, Teräsmies, Terminaattori ja Hulk, action-sankareita elokuvista Tähtien sota ja Sin City, japanilaisia manga-hahmoja kuten Astro Boy, Jeeg ja Ultraman. Mukana on myös historiallisia hahmoja George W. Bushista ja Che Guevaraan, jotka katsojan näkökulmasta riippuen edustavat joko konnia tai sankareita, sekä vanhoja ja nykyisiä pop-kulttuurin ikoneita; Andy Warhol, Sylvester Stallone Rambon roolissa ja DJ-duo Daft Punk. Kuvasto ulottuu huvittavasta poliittiseen ja provokatiiviseen.

TIEDOTE | Media release

LELUTUTKIJAN PUHE PORIN TAIDEMUSEON TOY GIANTS-NÄYTTELYN AVAJAISISSA 12.6.2015 |
SPEECH AT THE OPENING OF THE TOY GIANTS EXHIBITION AT PORI ART MUSEUM ON JUNE 12TH, 2015

Näyttelyn teemoja avaava luento 09.09. kello 18:30, taidemuseon luentosali, 2krs.
Lelut taiteessa, taide leluissa: Leikkivälineen asema leikillisen käänteen aikakaudella
TaT, FM Katriina Heljakka.
Luento on osa syksyn 2015 luentosarjaa Taide, leikki ja todellisuus.

DANIEL & GEO FUCHS: TOYGIANTS ja STASI - secret rooms -tuotesarjat museokaupassa!
- Toygiant-sarjassa mm. hiirimattoja, rintanappeja, postikortteja sekä tilaustuotteina Toygiants-jakkaroita
- Stasi - secret rooms -sarjassa postikortteja sekä tilaustuotteena kehystettyjä valokuvia
HUOM. Tilaustuotteet ovat numeroituja teoksia.

NÄYTTELYT NYT

PERVERSIONI ON USKO TAITEESEEN
Taiteilijat: Ellen Cantor, Miriam Cahn, Luciano Castelli, Alba S. Enström, Rainer Fetting, Andrea Éva Györi, Viljami Heinonen, Eeva Peura, Merzedes Sturm-Lie, Marianna Uutinen, Amalia Vekri, Alisa Yoffe
23.10.2020 – 21.02.2021