NÄYTTELYT

sisäänpääsy klo 18-20.

TAIDEMUSEON NÄYTTELYOHJELMA

Baltic Sea – Floating Trunks

Taiteilijaduo Simka ja ryhmä nuoria Uumajasta, Riiasta ja Porista toteuttavat Kokemäenjokeen kelluvista puista koostuvan installaation Floating Trunks.

Teos julkistetaan tiistaina 15.7. kello 18.00 Porin taidemuseon edustalla, Taavin sillan kupeessa.

Baltic Sea – Floating Trunks -projektin keskiössä on eri maista tulevien nuorten kokemusten ja ajatusten vaihto sekä taiteen tekemisen prosessiin osallistuminen. Projektissa nuoret pääsevät tutustumaan eri kulttuureihin, kun he toteuttavat Porin lisäksi samanlaiset teokset Uumajassa ja Riiassa, jotka ovat Euroopan vuoden 2014 kulttuuripääkaupunkeja. Simkan ohjaamissa työpajoissa nuoret muokkaavat ja veistävät puita.

Installaatio on sijoitettu keskeiselle paikalle kaikissa kolmessa kaupungissa. Se muodostaa orgaanisen kokonaisuuden, joka herättää ajatuksia ihmisen, veden ja puiden voimista, merkityksestä ja arvosta. Elementit on yhdistetty odottamattomalla tavalla, ne haastavat toisensa, yhdessä ja erikseen. Pelastusrenkaita muistuttavat kellukkeet tuovat mieleen ihmiset ja merenkulun ulottuvuudet.

Baltic Sea – Floating Trunks -projektissa halutaan teoksiin liittyvällä yhteistyöllä yhdistää paikallisia tahoja ja liittää puut, vesi ja asukkaat laajempaan perspektiiviin Itämerellä. Floating Trunks haluaa nähdä Itämeren yhteisenä, elastisena, kelluvana mantereena joka sekä yhdistää että erottaa.

Kesän loputtua puut saavat oman paikkansa kaupunkitilassa, kun ne sijoitetaan puistoihin juurtumaan. Tästä muodostuu pitkäkestoinen jatkumo teoksille ja niiden tekijöille. Installaatio muuttuu linkiksi joen ja meren välillä, joka johtaa kansainväliseen yhteyteen. Projektin päätteeksi kootaan antologia ja järjestetään seminaari, jotka tarjoavat mahdollisuuden kerätä kokemuksia ja kehittää yhteistyötä tulevaisuudessa.

11 July – 28 Sebtember 2014 on the Kokemäki River

THE BALTIC SEA – FLOATING TRUNKS UMEÅ, RIGA, PORI
Artist duo Simka connects young people with established art in the creation of a work of art for the Pori Art Museum as well to the Cultural Capitals Umeå and Riga.

Key components of the project is the exchange of experiences and expectations along with following up and to work together within an artistic process. The trees are processed and sculpted in workshop format led by the artists. After the workshop the artwork will be launched outside the art museum, where they form a large floating grove of trees.

Floating living trees located on lifebuoys out on the water. The installation is centrally located in each of the three cities. It gives an organic impression that evokes thoughts of man, the water and the trees strength, value, earlier as now, here joined in an unexpected way. The natural elements challenge with and against each other. Lifebuoys (frälsarkransarna sv./ eng. salvationrings) are associated with humans and the maritime dimension in travel and escape.

Baltic Sea - Floating Trunks wants with the cooperation around the artwork to unite local forces - the trees, the water and the residents in a larger perspective of the Baltic Sea and its cultural community. Seeing the Baltic Sea as a common elastic, floating continent. That both unites and divides.

When the trees are brought up on land after the summer, they’ll be placed into a citypark to take root. This provides a long term aspect of the artwork: offering the co-creators an obvious place and part of the city. Baltic Sea- Floating Trunks becomes with its location a link between the river and the sea which leads on to an international context.

Moreover, a final seminar and an anthology of the project gives opportunity to gather and develop the collected experience for future communications.

In co-operation with: Umeå2014 European Capital of Culture, Svenska Kulturfonden i Björneborg, Riga2014 European Capital of Culture, NOASS Gallery, Svenska Kulturfonden, Seaflex, Stokvis Tapes, NO!/ River Stories, Umeå Legends Club Porin taidemuseo / Pori Art Museum, Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, Porin kaupungin puistotoimi, Kulttuuritalo Annankatu 6, Galleria 3H+K

Baltic Sea – Floating Trunks
15.07.2014 - 28.09.2014