NÄYTTELYT

IT’S THE POLITICAL ECONOMY, STUPID
[01.02.2013 - 26.05.2013]

SIIPI, MEDIApiste

FILIPPO BERTA (IT), JULIA CHRISTENSEN (US), FIELD WORK (DK), YEVGENIY FIKS, OLGA KOPENKINA & ALEXANDRA LERMAN (US), FLO6x8 (ES), MELANIE GILLIGAN (CA), JAN PETER HAMMER (DE), ALICIA HERRERO (AR), INSTITUTE FOR WISHFUL THINKING (US), SHERRY MILLNER & ERNIE LARSEN (US), ÓLAFUR ÓLAFSSON (IS) & LIBIA CASTRO (ES), ISA ROSENBERGER (AT), DREAD SCOTT (US), SUPERFLEX (DK), ZANNY BEGG (AU) & OLIVER RESSLER (AT)

Kuraattorit: Oliver Ressler & Gregory Sholette

It’s the Political Economy, Stupid tuo yhteen joukon eturivin taiteilijoita, jotka kaikki käsittelevät teoksissaan nykyistä poliittista ja taloudellista kriisiä pitkäjänteisesti ja kriittisesti. Näyttely ei luovu toivosta käsillä olevan katastrofin edessä vaan kysyy, eikö nyt olisi aika ryhtyä vastustamaan kapitalistisen logiikan kurinpitovaatimuksia ja eräänlaisen taiteen noituuden kautta lähettää retkikunta pelastamaan yhteiskunnallisuuden käsitettä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laaja näyttelykirja It´s the Political Economy, Stupid: The Global Financial Crisis in Art and Theory, julkaisijoina toimivat Pluto Press (UK) ja Porin taidemuseo

Yhteistyössä: ACFNY (New York, USA), Centre of Contemporary Art (Thessaloniki, Kreikka), Itävallan Suurlähetystö (Helsinki)

Tiedote >>

Web Gallery >>

IT`S THE POLITICAL ECONOMY, STUPID -näyttelyn
avajaisissa esiintyivät flamencotanssijat Donna & La Niña NINJA espanjalaisesta Flo6x8-ryhmästä

JULKAISU:
It’s the Political Economy, Stupid
The Global Financial Crisis in Art and Theory

Porin taidemuseon julkaisuja 117
Toimitus: Gregory Sholette, Oliver Ressler
ISBN: 978-952-5648-36-2
ISSN: 0359-4327
Laajuus: 192 sivua
Julkaisuvuosi: 2013
Koko: 240mm x 170mm
Formaatti: Kovakantinen, liimattu
Kuvitus: 45 valokuvaa
Kustantaja: Pluto Pressille ja Porin taidemuseolle tuottanut Chase Publishing Services Ltd
Kieli: Englanti
Graafinen suunnittelu: Noel Douglas
Valokuvat: David Plakke, Oliver Ressler

It’s the Political Economy, Stupid tuo yhteen joukon eturivin taiteilijoita ja ajattelijoita, mm. Slavoj Žižek, David Graeber, Judith Butler ja Brian Holmes, jotka käsittelevät kriittisesti nykyistä poliittista ja taloudellista kriisiä.

He eivät luovu toivosta käsillä olevan katastrofin edessä, vaan kysyvät, eikö nyt olisi aika ryhtyä vastustamaan kapitalistisen logiikan kurinpitovaatimuksia taiteen ja teorian kautta, ja lähettää retkikunta pelastamaan yhteiskunnallisuuden käsitettä.

FELICE VARINI
01.02.2013 - 26.05.20113, Halli