VIIVA! - PEDAGOGINEN NÄYTTELY MAIRE GULLICHSEN JA MODERNISMI /
LINE! - EDUCATIONAL EXHIBITION IN THE MAIRE GULLICHSEN AND MODERNISM SERIES
[17.09.2010 - 16.01.2011]

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi
>> Lisätietoja näyttelystä: puh. 02-621 1081, taidemuseo@pori.fi

VIIVA! - PEDAGOGINEN NÄYTTELY MAIRE GULLICHSEN JA MODERNISMI

Projektihuone / Project room

Taiteilijat: Juhana Blomstedt, Eva Cederström, Ina Colliander, Tito Colliander, Li Englund, Sven Grönvall, Erkki Kulovesi, Hanna Lodenius, Mikko Laasio, Elvi Maarni, Gertrud Nyholm-Egnell, Rolf Sandqvist, Karl Schultz-Köln, Sophie Taxell, Henrik Tikkanen, Björn Thunström ja Sam Vanni.

Näyttelyn huomion kohteena on eri välineillä piirretty viiva. Valoa ja varjoa tutkiva viiva. Figuurin piirtävä ääriviiva. Sommittelua tukeva, muotoja rajaava ja pinnan halkaiseva ankaran suora viiva. Etsauksen syövytetty tarkka viiva. Hiilen mustasta hienovaraiseen harmaaseen häipyvä viiva. Tussi, nestemäinen, nopea ja herkkä. Lyijykynän sävyjä tutkiva tiukka tai kevyesti juokseva viiva. Kuivaneulan raaputettu ja rosoinen piirto. Puupiirroksen rouhea jälki.

Näyttely jatkaa Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman teoksiin pohjautuvien pedagogisten näyttelyiden sarjaa.

------------------------------
// Tiedote // Näyttelykuvia //