PATRICK HUSE: NORTHERN IMAGINARY 3RD PART
Paikallinen tieto on toisenlaista globalisaatiota
[17.09.2010 - 16.01.2011]

Yhteistyössä: Norjan Suurlähetystö (Helsinki), Turun Yliopisto/ Kulttuuri- ja maisematutkimuksen laitos (Pori), Kunsthallen Nikolaj (Kööpenhamina)

PATRICK HUSE:
NORTHERN IMAGINARY 3RD PART
Paikallinen tieto on toisenlaista globalisaatiota

Halli, Siipi, Mediapiste, Aula

Kautta aikojen ovat taiteilijat saaneet vahvoja vaikutteita siitä, miten luonnon toimintamallit, rakenteet ja järjestelmät muotoutuvat ja heijastelevat eri tyyppisiä ekosysteemejä. Koko olemassaolonsa ajan ihminen on pyrkinyt muokkaamaa ympäristöään toimimalla vuorovaikutuksessa luonnon kanssa. Tänä päivänä ympäristökysymykset ovat ajankohtaisempia kuin koskaan aiemmin.

Norjalainen taiteilija Patrick Huse (1948-) kuuluu ympäristökysymyksiä käsittelevien taiteilijoiden kansainvälisesti merkittävimpään joukkoon. Hän on vuosikymmenien ajan työskennellyt arktisella alueella. Huse on kiinnostunut globalisaation myötä tapahtuvista sosiaalista muutoksista ja niiden ympäristövaikutuksista. Hänen mukaansa taide voi heijastella näitä muutoksia. Samalla se kannustaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ympäristöstä ja tulevaisuuden kehityssuunnista.

------------------------------
// Tiedote // Slideshow //
------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi