WHY DO YOU RESIST?

WHY DO YOU RESIST?
VASTARINNAN MUOTOJA NYKYTAITEESSA /
FORMS OF RESISTANCE IN CONTEMPORARY ART

Zbynek Baladran (CZE), Rebecca Bournigault (FRA), Thomas Galler (CH), Ion Grigorescu (ROU), Fabrice Gygi (CH), Thomas Hirschhorn (CH), IC-98 (FIN), Alexey Kallima (RUS), Jiri Kovanda (CZE), Martin Krenn (AUT), Kristina Leko (CRO), Lucas Lenglet (NED), Jérôme Leuba (CH), Gintaras Makarevicius (LTU), Bettina Pousttchi (GER), Oliver Ressler (AUT), Slaven Tolj (CRO), Mona Vatamanu (ROU) & Florin Tudor (CH), Costa Vece (CH)

Nuorempi taiteilijapolvi on jälleen viime vuosina alkanut analysoida vallankäytön rakenteita. Keskustelu vastarinnan muodoista on samalla noussut yhdeksi työskentelyn pääteemoista. Mutta mitä valta merkitsee tälle sukupolvelle? Varsin monet kohdistavat huomionsa valtiovaltaan ja sen järjestelmiin sekä yleisemmin poliittisiin virtauksiin, mutta myös globalisaation vaikutuksiin, rasistisiin käsityksiin tai maahanmuuton todellisuuteen. Taiteilijoita kiinnostaa, miten hallitukset tai Euroopan unionin toimielimet käsittelevät näitä kysymyksiä, käyttävät valtaa, joka useimmiten ymmärretään vain hallinnollisena instrumenttina. WHY DO YOU RESIST? -näyttely keskittyy ajankohtaisen kansainvälisen nykytaiteen teoksiin, jotka hyödyntävät käytettävissä olevia eri medioita tarkoituksenaan tehdä kontrollimekanismeja, vallan rakenteita ja representaatioita näkyväksi.
Kuraattorit: Andrea Domesle, Michal Kolecek & Pia Hovi-Assad.

Yhteistyössä:
Kunstmuseum Thun, Thun, Sveitsi; Kunsthalle Palazzo, Liestal bei Basel, Sveitsi; Pro Helvetia (Sveitsi)

Andreiana Mihail Gallery (Bukarest)
Buchmann Galerie Berlin
COMA (Berliini / Berlin)
Galerie Schleicher+Lange (Paris)
Galerie Stefan von Bartha (Basel)
Galerie Susanne Kulli (Zürich)
Galerie Volker Diehl (Berliini / Berlin)
GK Galerie Bernhard Bischoff & Parner
Loraini Alimantri Gazonrouge

------------------------------
// Tiedote // Näyttelykuvia //
------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori, puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi
>> Lisätietoja näyttelystä: puh. 02-621 1081, taidemuseo@pori.fi

Sulje ikkuna