ENEMMÄN KUIN ELÄMÄ!
Halli, Aula

ENEMMÄN KUIN ELÄMÄ!
Keräilijän katse -sarjassa Lars Göran Johnsson

Enemmän kuin elämä! jatkaa Porin taidemuseon Keräilijän katse -näyttelysarjaa esittelemällä LKT Lars Johnssonin taidekokoelman kautta avautuvia perspektiivejä suomalaisen ja skandinaavisen modernismin perinteeseen sekä nykytaiteen kenttään.

Kokoelmaa leimaa vahva persoonallinen ja älyllinen ote, joka ei kaihda väkevääkään emotionaalisuutta. Keräilijän katse kartoittaa herkkävireisesti maastoa, jonka ytimessä on pohjoismainen rakenteellinen abstraktismi ja värimaalauksen traditio.

Abstraktin kuva-alustan hienovaraiseen jäsentelyyn perustuvat Olle Bærtlingin ja Birger Carlstedtin konkretistiset tai Matti Kujasalon systemaattiseen ajatteluun perustuvat konstruktivistiset sommitelmat rinnastuvat Jukka Mäkelän, Georg Gudnin, Annette Sennebyn tai Jon Arne Mogstadin materiaaliesteettisiä ja luonnonromanttisia merkityksiä kantaviin teoksiin. Bård Breivikin ja Sigurdur Gudmundssonin veistokset tarkastelevat intiimisti luonnon ja kulttuurin, orgaanisen ja veistetyn välisiä prosesseja. Kaari ulottuu äärimmillään kotimaisen kuvataiteen klassikon Magnus von Wrightin laatukuvamaalauksesta Anthony Caron runolliseen veistokseen.

------------------------------
// Tiedote // Näyttelykuvia // Taidekeräilijä Lars Göran Johnssonin haastattelu 10/02/2010 //
------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi