VEISTOS!
Projektihuone

VEISTOS!
Pedagoginen näyttely Maire Gullichsen ja modernismi -sarjassa

Näyttelyn taiteilijat: Gunnar Elfgren, Laila Pullinen, Kimmo Pyykkö, Sakari Tohka

Pronssi-, rauta- ja kiviveistokset ovat fyysiseltä olemukseltaan pysyviä. Ikuisuuden ja muuttumattomuuden tunne voimistuu, kun kuvittelee museon huomassa pikkutarkasti säädellyissä olosuhteissa lepääviä veistoksia. Veistos! -näyttely kysyy miten sidoksissa taideteos on omaan syntyajankohtaansa ja sen ajattelutapoihin. Kohtaako nykykatsoja menneiden vuosikymmenten taiteen yhtä tuoreesti kuin teosten aikalaiset, jolloin teos otti osaa taidekeskusteluun haastaen tai toistaen aikansa taidekäsityksiä. Vieläkö piirteet, jotka koettelivat aikalaiskatsojien makua tai saivat osakseen yleistä hyväksyntää, koskettavat meitä samalla tavalla? Muuttuuko teos, koska me muutumme?

------------------------------
// Tiedote // Näyttelykuvia //
------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi