UNDER THE SKY AND OVER THE SEA
Halli, Siipi, Aula

UNDER THE SKY AND OVER THE SEA
ZINEB SEDIRA

Zineb Sedira (s.1963) on syntynyt Pariisissa algerialaiseen maahanmuuttajaperheeseen. Hän asui Ranskassa vuoteen 1986, jolloin hän muutti Lontooseen. Sedira työskentelee monikulttuurisissa kaupungeissa ja maantieteellisesti kolmella eri mantereella. Hän tarkastelee Pohjois-Afrikasta Eurooppaan tapahtuvaa maahanmuuttoa liikkuen dokumentaarisen kuvatradition sekä algerialaisen ja ranskalaisen nykyelokuvan välimaastossa. Videon, lyhytelokuvan ja valokuvan keinoin hän tutkii prosessia, jossa maahanmuuttaja luopuu entisen kulttuurinsa viitekehyksestä alkaen rakentaa uutta identiteettiä. Identiteettiä, jossa hänen on otettava haltuun sekä uusi kulttuuri että sen kieli.

------------------------------
Tiedote // Näyttelykuvia // PEDA-aineisto // Linkkejä
------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email anni.venalainen@pori.fi
>> Lisätietoja näyttelystä: puh. 02-621 1081, taidemuseo@pori.fi

YHTEISTYÖSSÄ // IN COOPERATION WITH:
New Art Exchange, Nottingham (UK), Bildmuseet, Uumaja, Kunsthallen Nikolaj, Kööpenhamina, Arts Council England, Artsadmin, Film and Video Umbrella, Henry Moore Foundation, Iniva, Galerie Kamel Mennour and Photographer’s Gallery.

Sulje ikkuna