MISCHA KUBALL
[10.10.2008 - 01.02.2009]

MISCHA KUBALL
‘LIGHTSHADOWCOMPLEX’

Porin taidemuseon syyskauden avaa saksalaisen media- ja valotaiteilijan, Kölnin mediataiteen korkeakoulun professorin Mischa Kuballin (s.1959) näyttely. Ensimmäistä kertaa maassamme esittäytyvä taiteilija on yli kahdenkymmenen vuoden ajan tutkinuit valoa ja sen eri mahdollisuuksia eri muodoissaan. Kuball tunnetaan laajalti teoksistaan, joissa hän muokkaa rakennettua ympäristöä ja tilaa valon avulla. Esimerkiksi kuusi viikkoa kestäneessä Megazeichen (Megasigns) projektissa hän ohjasi vuonna 1990 kokonaisen Düsseldorf´ilaisen pilvenpiirtäjän toimistokerrosten valaistusta työpäivän päättymisen jälkeen tuottaen kaupunkisiluettiin matemaattisen täsmällisesti muuttuvia suunnattoman kokoisia symboleja.
Porin taidemuseoon Kuball rakentaa kokonaisuuden, joka kietoo yhteen numerot ja kirjaimet sekä valon - lopputuloksen kyseenalaistaessa yhtälailla museovieraan hahmotuskyvyn kuin hänen tasapainoaistinsa.
Näyttelyyn liittyy taiteilijan työskentelyä esittelevä laaja julkaisu Mischa Kuball ...in progress Projects 1980- 2007, joka on saatavilla myös Porin taidemuseon museokaupasta.
Näyttelyn yhteistyöorganisaatioina toimivat mm. Kunstverein Hannover, Sarajevo Center for Contemporary Art, Beijing Royal Art Museum, Toyota Municipal Museum of Art sekä Centre d’Art Contemporain Passerelle, Brest.
www.mischakuball.com/

--------------------------------------------
// Tiedote // Panorama // Näyttelykuvia //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi