UNTO PUSA

UNTO PUSA
FIGUURIN MONUMENTAALISUUS JA KOSMISET MUODOT

MAIRE GULLICHSEN JA MODERNISMI -SARJA

Täsmällisiä ja geometrisia muotoja ihaillaan, mutta vain valpas ja herkkä hahmottelija pystyy valamaan geometrisin kuvioihin rytmillisen ilmeikästä elämää. Luova taide ei ole velttoa estetiikkaa eikä salamyhkäisesti mumisevaa hurmahenkisyyttä. Kaikki taide on elävää dynamiikkaa, joka luo ja muovaa oman ympäristönsä. Näin kirjoitti Unto Pusa Plastillinen sommittelu –oppikirjassaan huomauttaen lukijoilleen samalla niistä rajoituksista, joita taiteen opettamisessa kohdataan.
Figuurin monumentaalisuus ja kosmiset muodot –näyttely tarkastelee suomalaisen monumentaalimaalauksen mestarin ja taiteenteoreetikon tuotantoa Pusan taiteelle ominaisen Kolmen sulottaren tematiikasta.
Yhteistyössä. Etelä-Karjalan taidemuseo, Lappeenranta, Helsingin kaupungin taidemuseo ja Aineen Taidemuseo, Tornio.

--------------------------------------------
// Tiedote // Näyttelykuvia //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi