DON´T WORRY - BE CURIOUS!
4TH ARS BALTICA TRIENNIAL OF PHOTOGRAPHIC ART
[12.10.2007 - 20.01.2008]

Näyttelyn teema DON´T WORRY – BE CURIOUS! johdattaa kymmenen Itämeren ympäristön maan taiteilijat, kuraattori, taidekriitikot ja taiteentutkijat pohtimaan aikamme yhteiskunnallisten muutosten luomia ongelmia ja pelkoja. Läntisen ja pohjoisen Euroopan alueella kyse on hyvinvointivaltion tulevaisuudesta, entisen Itä-Euroopan maissa sosialismin jälkeisen markkinatalousyhteiskunnan muodostumisesta. Historiallisista eroista ja erilaisista taustoista huolimatta koetut uhkat tuottavat samankaltaisia reaktioita. Sosiaalisen voimattomuuden pelko, identiteetin hämärtyminen ja epävarma tulevaisuus ovat maapalloistumisen seurauksia. Paradoksaalisesti tämä näyttää johtavan varjelun ja rajoitusten todellisuuteen, johon kuuluvat vierauden pelko ja toiseuden sulkeminen ulkopuolelle. Taiteen tulee olla vuorovaikutusmuoto, joka saa voimansa uteliaisuudesta – ja kiinnostus on pelkojen paras hoitokeino.
Näyttelyn on kuratoinut Dorothee Bienert, Kati Kivinen ja Enrico Lunghi.

www.arsbalticatriennial.org
--------------------------------------------
// Tiedote - Press release // Linkkejä/Links // Näyttelykuvia/Photos //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi