KYSE ON AIKAMME TAITEESTA / IT’S ABOUT THE ART OF OUR TIME / DET ÄR FRÅGA OM NUTIDA KONST - MAIRE GULLICHSEN
[27.05.2007 - 23.09.2007]
HALLI, SIIPI, PROJEKTIHUONE, MEDIApiste

MAIRE GULLICHSEN 1907-1990

Professori Maire Gullichsen oli maailman kansalainen. Hän asui paljon ulkomailla, mutta aina Suomeen tultuaan hän palasi kotiinsa Villa Maireaan Noormarkkuun. Vuosi 1935 merkitsi Mairelle heräämistä modernismin hengessä, kun hän yhdessä Nils-Gustav Hahlin sekä Aino ja Alvar Aallon kanssa perusti Artekin. Hän pyrki tuomaan yksinkertaista kauneutta suomalaiseen arkeen. Hän onnistui luomaan henkilökohtaiset suhteet aikansa vaikutusvaltaisimpien pariisilaisten taidekauppiaiden kanssa. Nykytaideyhdistyksen näyttelyasiamiehenä Maire Gullichsen toi Suomeen merkittäviä näyttelyitä. Galerie Artek oli kansainvälisesti arvostettu galleria. Maire Gullichsen joutui tekemään huomattavia taideostoja toiminnan kannattamiseksi ja näin sai alkunsa taidekokoelma, josta tuli alkusysäys myös Porin taidemuseolle.

--------------------------------------------
Maire Gullichsen -juhlavuosi // Näyttelykuvia // Tiedote // Linkkejä //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi