WITH THE SPEED OF SOUND, JUSSI HEIKKILÄ
[26.01.2007 - 20.05.2007]
SIIPI

Jussi Heikkilän taide ei ole sidottu materiaaliin, yksiselitteiseen formaattiin tai mediaan, vaikka hänen teoksensa syntyvät esineiden ja niiden materiaalin ehdoilla. Katsojalle hänen taiteensa tarjoaa välähdyksenomaisia oivalluksia luonnon ja ihmisen tuottamien objektien maailmasta. Ihmisen tapa katsoa vain askeleen verran edelle omaa kulkuaan, saa Heikkilän taidetta tutkiessa napakasti sormilleen. Omasta mielestään niin kaikkivaltias ihminen ei tule toimeen ilman luontoa, mutta luonto ei millään lailla tarvitse ihmistä - Heikkilän taide osoittaa tämän monin tavoin puhuttelevalla otteellaan. Hänen teoksensa viittaavat vain ohimennen kuvanveistoon eivätkä ne rajoitu käsitetaiteen teorioihin; ne vapauttavat ajattelemaan maailmaa.
Jussi Heikkilä luo Porin taidemuseon Siipeen ensimmäisen ääni-installaationsa. Virossa nauhoitetun teoksen äänimaisema nostaa ajatuksen lintujen vapaudesta värisyttävään kakofoniaan, jossa luonnonvoimat näyttävät taas kerran mahtavuutensa.
Yhteistyökumppanit ja tukijat: Genelec Oy.

--------------------------------------------
// Tiedote // Linkkejä //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi