KERÄILIJÄN KATSE / COLLECTORS EYE
[01.09.2006 - 07.01.2007]
HALLI

”Me katsomme taidetta tavalla, jonka museot ovat meille opettaneet ja meidän on vaikea ymmärtää, että museo ei ole aina ja kaikkialla ollut taiteen luonnollinen ympäristö” kirjoitti ranskalainen novellisti, seikkailija ja taidehistorioitsija André Malraux (1901-1976). (Voices of Silence, Princeton1978.) Taidehistorian tuottama ja museolaitoksen vaalima taidekäsitys on vain vaivoin sietänyt viittauksia yksityiseen taidemakuun. Käytännössä kaikki maamme merkittävimmät taidemuseot ovat kuitenkin syntyneet yksityisten ihmisten keräämien kokoelmien perustalle. Voi sanoa, että taidemuseoiden kokoelmat ovat kokoelmien kokoelmia. Useammin kuin ehkä ajatellaankaan taustalla on yksityinen, asialleen vihkiytynyt henkilö, keräilijä.
” Mitä syvemmälle taiteeseen pääsee, sitä vähemmän tärkeää on taideobjektin omistaminen. Taiteen ymmärtämien on tapa elää.” Tämä taidekokoelman kerääjän lause johdattaa KERÄILIJÄN KATSE / COLLECTORS EYE –näyttelyyn, joka esittelee kolme subjektiivista, osittain sisäkkäin lomittuvaa näkökulmaa aikamme kotimaiseen ja kansainväliseen taiteeseen.

--------------------------------------------
// Tiedote //Näyttelykuvia // Linkkejä //
--------------------------------------------

>>Näyttelyn maksuttomat yleisöopastukset keskiviikkoisin klo 18.00.
>> Ryhmäopastusten varaukset: museolehtori,
puh. 02-621 1119, email mirja.ramstedt-salonen@pori.fi