PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

NÄYTTELY ON ESILLÄ AULAN YHTEYDESSÄ OLEVISSA NÄYTTELYTILOISSA. TAIDEMUSEON ISOT NÄYTTELYTILAT OVAT SULJETUT TULEVAN REMONTIN VUOKSI.

 


Porin taidemuseon MUSEOVISIO


 

MUSEOVISIO-hanke

 

Porin taidemuseo toteuttaa Suomen Kulttuurirahaston tuella hankkeen, jossa suunnitellaan asiakaspalvelukonseptin uudistus vuosille 2020–2022. Tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta kehittämällä tilaratkaisuja sekä verkkopalveluja ja viestintää. Uudistuksen tuloksena Porin taidemuseolla on Suomen inspiroituneimmat museoasiakkaat.

 

Porin taidemuseo ja visio vuodelle 2023
Porin taidemuseo on kansainvälisesti tunnettu nykytaiteen museo ja Satakunnan aluetaidemuseo (alueellinen vastuumuseo, taidemuseotehtävä), joka perustettiin vuonna 1981 professori Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman ympärille. Taidemuseon monipuoliseen toimintaan kuuluvat vaihtuvat kotimaisen ja kansainvälisen taiteen näyttelyt, runsas lapsia ja aikuisia palveleva pedagoginen ohjelma, alati liikkeessä oleva julkisiin tiloihin sijoitettu kaupungin taidekokoelma sekä aktiivinen yhteistyö elävän taiteen kentän kanssa.

 

Visiossa vuodelle 2023 Porin taidemuseo on rohkea ja tulevaisuusorientoitunut edelläkävijä. Se on tiedon, ajattelun ja luovuuden areena joka antaa voimaa, kasvattaa empatiaa ja lisää ymmärrystä. Siellä voi irrottautua arjesta, kohdata maailman kaikessa sen moniulotteisuudessa ja saada toivoa tulevaisuudesta. Porin taidemuseolla on Suomen inspiroituneimmat museoasiakkaat. Se on kansainvälisesti ja valtakunnallisesti vetovoimainen matkailukohde jonka palveluita paikallisyhteisöt, taiteilijat ja tutkijat käyttävät aktiivisesti – pieni mutta kuuma!

 

Museovisio-apuraha
Suomen Kulttuurirahasto myönsi 21 museolle tukea uudistumistyöhön 23.5.2018. Porin taidemuseon sai avustusta 15 000 euroa. Hakemuksia saapui yhteensä 80 kappaletta ja avustuksia jaettiin yhteensä 290 500 euroa. Toisen vaiheen apurahoja, joiden suuruus on 100 000–300 000 euroa, voivat elokuussa 2019 hakea ammatillisesti hoidetut museot. Ne on tarkoitettu uudistussuunnitelmien toteuttamiseen vuosien 2020–2022 aikana. Apurahojen avulla museot ideoivat eri tavoin uudenlaista näyttelytoimintaa, yleisötyötä tai elämyksellisyyttä ja myös arvioivat visioiden toteuttamisen keinoja kriittisesti. Tavoite on, että suunnitelmat johtavat uusia museokävijöitä ja -kokemuksia tuoviin uudistuksiin.

 

Lisätiedot: tutkimuspalveluiden intendentti Anni Saisto, 044 701 1083, anni.saisto(at)pori.fi

 

 

Porin taidemuseo haki jäseniä Museovisio-asiakasraatiin

 

Porin taidemuseo toteuttaa Suomen Kulttuurirahaston tuella hankkeen, jossa suunnitellaan asiakaspalvelukonseptin uudistus vuosille 20202022. Osana hanketta Porin taidemuseo kutsuu koolle asiakasraadin, jonka pääsee pohtimaan ja kommentoimaan laadittavaa uudistussuunnitelmaa.

 

Asiakasraadin toivotaan koostuvan eri-ikäisistä ja erilaisista taustoista tulevista henkilöistä, jotka ovat kiinnostuneita taidemuseon toiminnasta. Raatiin valitaan 3-5 jäsentä. Mukaan voit hakea lähettämällä lyhyt kuvaus itsestäsi ja kiinnostuksen kohteistasi sekä perustelut miksi juuri sinä olisit sopiva henkilö tehtävään. Asiakasraati kokoontuu yhteensä 2–3 kertaa talvella ja tulevana keväänä, kokoontumisajankohdat sovitaan yhteisesti.  Palkkioksi raadin jäsenet saavat taidemuseon vuosikortit vuodelle 2019. Hakemukset lähetetään osoitteeseen taidemuseo(at)pori.fi 30.11.2018 mennessä, merkitse viestin otsikoksi Asiakasraati.

 

Haku päättyi 30.11.2018.
Hakemuksia tuli 11 kappaletta ja raatiin valittiin 7 henkeä.

 

 

Taide ja kulttuuri osana kaupungin vetovoimaisuutta
Seminaari tiistaina 19.2.2019 klo 12-16,
Porin taidemuseo / luentosali 2 krs.

Lue lisää ...

 

 

 

 

 

 

Porin taidemuseo

Museorakennus

Maire Gullichsen

Näyttelytilat

Henkilökunta


Aluevastuumuseotehtävä

MUSEOVISIO-hanke


Tietosuoja / Porin kaupunki

 


 
   Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

 

Ajankohtaista


Taidemuseo on suljettu näyttelyvaihdon ajan 26.9.-13.10.
Vajiko Chachkhianin näyttely avautuu perjantaina 14.10.2022. Poriginal galleria avoinna normaalisti ti-su klo 11-18.
Lue lisää

Keskiviikon piirustusillat alkavat
Keskiviikon piirustusillat palaavat jälleen! Ensimmäinen ilta ke 28.9. kello 17.30-19.30 | Liput 10 € verkkokaupasta tai taidemuseon kassalta.
Lue lisää

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä
Chorus sinensis on esillä aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.
Lue lisää

Tilaa Porin taidemuseon uutiskirje
Saat kirjeen sähköpostiin noin kerran kuussa. Liity postituslistalle tästä.
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 

 

 

©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo