ARKKITEHTUURIN TYÖPAJA
Porin taidemuseossa


Lapsia, pakkilaatikkokauppoja,
pikarin muotoisia vesitorneja
ja tehtaan näköisiä kirkkoja.

Ihmisen suhde rakennettuun ympäristöön on jatkuvassa muutoksen tilassa. Vuosisatamme modernismia on syytetty menneisyyden kieltämisestä, halusta elää vailla historiaa. Postmodernismi on tahdottu nähdä paluuna traditioihin, uuden yhteyden rakentamisena perinteeseen. Arkipäivän ympäristömme - katutila, aukio, virastorakennuksen aula - välittävät kaikki katsojalle rajattoman määrän viestejä. Mutta, missä ja miten opimme lukemaan ja tulkitsemaan tätä useinkin tiedostamatonta informaatiota?

Arkkitehtuurin työpaja Porin taidemuseossa on suunnattu alle kouluikäisille porilaisten päiväkotien lapsille. Perjantaisin kokoontuva arkkitehtuurin työpaja tutkii ihmisen ja hänen ympäristönsä kysymyksiä lapsen näkökulmasta ja lapsen mittakaavassa.

Pajan opettajana toimii FM, valokuvaaja Päivi Setälä, joka vastaa myös opetuksen suunnittelusta. Tällä hetkellä arkkitehtuurin työpaja toimii Virtuaalinen kävelyreitti -projektina, joka on arkkitehtuurin-ympäristötaiteen ja sähköisen taiteenyhdistävä työpaja. Virtuaalinen kävelyreitti aloitettiin syksyllä 2000.

Arkkitehtuurin työpaja ja sen sisällöt on nivelletty osaksi Porin taidemuseon päivähoidon työpajan toimintaa. Vuodesta 1992 päivittäin kokoontunut päivähoidon työpaja on etsinyt ja tutkinut nykytaiteen sekä sähköisten medioiden luomia museopedagogiikan uusia mahdollisuuksia. Arkkitehtuurin työpaja on osa Arkkitehtuuri ja ympäristökasvatus Satakunnassa -projektia. Se on ideoitu syksyllä 1997 Läänin taidetoimikunnan, Harjavallan kansalaisopiston ja Porin taidemuseon yhteistyönä.

[Sivun alkuun]