PORIN TAIDEMUSEO

Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 17 / 5 / 8,50 EUR.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä tulevan remontin vuoksi. Vajiko Chachkhianin näyttely on esillä aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.

Näyttelyarkisto


 

Näyttelyt vuonna 2015

 


KAREL MALICH & FEDERICO DÍAZ
06.02.2015 - 24.05.2015


Kuraattorit: Petr Rehor & Esko Nummelin

Karel Malich (s.1924-) on yksi Tšekin taiteen arvostetuimmista klassikoista. Tänä päivänä hänet tunnetaan parhaiten värillisistä pastelleistaan sekä hienovaraisista, ohutta teräslankaa käyttäen syntyneistä ilmavista veistoksistaan. Malich siirtyi abstraktiin, geometrisia muotoja tutkivaan ilmaisuun 1940- ja 50-luvun vaihteessa. Kollaasien kautta hänen tuotantoonsa tulivat reliefit sekä seuraavalla vuosikymmenellä täysplastiset, tilalliset teokset. Samaan aikaan hän teki myös ensimmäiset pilvitutkielmansa sekä teräslankaveistoksensa. Vuosina 1979-83 syntyneitä iäisyyden maisemaa tutkineita veistoksia pidetään tänä päivänä yhtenä tärkeimmistä Tsekin taiteen teoksista koko vuosisadalla. Vuonna 1987 Malichin teoksia oli esillä Washingtonissa Hirshhorn Museum -museossa ja kaksi vuotta myöhemmin hän oli mm. edustettuna tunnetussa "Magiciens de la Terre" -näyttelyssä Pariisin Centre Georges Pompidou -keskuksessa. Muutamalla viivalla hahmotellut piirrokset, abstraktit materiaalikollaasit ja metallilangasta valmistetut kompleksiset filigraaniveistokset ovat Malichin keinoja tarkastella eksistentiaalisia ilmiöitä.
Karel Malich on toiminut Federico Díazin (s.1971-) opettajana ja mentorina. Diaz on 1990-luvulta lähtien hyödyntänyt teoksissaan uutta mediaa tehdäkseen näkyväksi luonnonympäristön aineettomia, aistien ulottamattomissa olevia ominaisuuksia. Hänen tuotannolleen on tyypillistä algoritmein tuotettu taide sekä systeemitaide, jonka mukaan taideteokset syntyvät ihmiskäsin koskematta.

Yhteistyössä: Galerie Zdenĕk Sklenář, Praha

TIEDOTE, KAREL MALICH ...
TIEDOTE, FEDERICO DÍAZ ...
Lue lisää ...


NIETZSCHE OLI MIES VIDEOTAIDETTA IRANILAISILTA NAISILTA
06.02.2015 - 24.05.2015


Fereshteh Alamshah, Morehshin Allahyari, Maneli Aygani, Neda Darzi, Mozhgan Erfani, Samira Eskandarfar, Celia Eslamieh Shomal, Roxy Farhat, Tara Goudarzi, Samira Hashemi, Haleh Jamali, Gelare Khoshgozaran, Shahrzad Malekian, Nooshin Naficy, Azadeh Nilchiani, Raha Rastifard, Farideh Shahsavarani, Alysse Stepanian, Parya Vantankhah, Raheleh(Minoosh) Zomorodinia

Kuraattorit: Alysse Stepanian & Neda Darzi

Näyttelyssä nähdään teoksia 20 naiselta, jotka tutkivat yleismaailmallisia kysymyksiä kuten sukupuolten välistä viestintää, ennakkoluuloja ja muuttuvia identiteettejä, väkivaltaa ja sotaa sekä ihmisten, eläinten, luonnon ja ympäristön välisiä suhteita.

Yhteistyössä: Manipulated Image, Persbook Art

TIEDOTE ...
Lue lisää ...

http://manipulatedimage.com/nietzsche/project.html
http://manipulatedimage.com/nietzsche-pori-art-museum/


Näyttelyjulkaisu:

NIETZSCHE OLI MIES – VIDEOTAIDETTA IRANILAISILTA NAISILTA
NIETZSCHE WAS A MAN – VIDEO ART BY IRANIAN WOMEN

Julkaisija | Published by: Porin taidemuseo | Pori Art Museum
Porin taidemuseon julkaisuja 131 | Pori Art Museum Publications 131
ISSN 0359-4327
ISBN 978-952-5648-50-8
Toimitus | Editing: Pia Hovi-Assad, Kati Kunnas-Holmström, Porin taidemuseo | Pori Art Museum
Kirjoittajat | Authors: Pia Hovi-Assad, Pamela Karimi, Petteri Limnell, Alysse Stepanian
Kääntäjät | Translations: Tomi Snellman, suomi-englanti-suomi | Finnish-English-Finnish
Taiteilijoiden elämäkerrat | BIO: Pia Hovi-Assad, englanti-suomi | English-Finnish

Graafinen Suunnittelu | Graphic Design: Rasool Kamali, Kati Kunnas-Holmström
Paino | Printed by: Tammerprint Oy, 2015

© 2015
Porin taidemuseo | Pori Art Museum
kirjoittajat | authors
valokuvaajat | photographers


ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL
06.02.2015 - 05.04.2015
YANG AH HAM

Kuraattori: Minna Valjakka

Kolmas kohteemme: Soul. Kansainvälisesti tunnustettu Yang Ah Ham (s. 1968) johdattaa meidät eteläkorealaisen nykytaiteen pariin teoksellaan "The Nonsense Factory". Ham työskentelee sekä Amsterdamissa että Soulissa. Hänen teoksensa kykenevät nostamaan esiin olennaisia nyky-yhteiskunnan ongelmia, jotka usein johtuvat globalisaatiosta. Alunperin, "The Nonsense Factory" -installaatio (2013) muodostui kuudesta osasta, jotka tarkastelevat eri teemoja: "ikonomiaa" onnellisuutta ideologiana, kapitalismia, taiteen kentän snobismia, idealististen arvojen heikkenemistä ja loputonta kilpailua. Meidän nähtäväksemme, Ham on luonut suurikokoisesta installaatiosta yksikanavaisen videoteoksen.


Yhteistyössä Yang Ah Ham.
Tiedote...
Lue lisää...TEOS, TEKSTI, KONTEKSTI - UUSIA KYSYMYKSIÄ MG-KOKOELMALLE
06.02.2015 - 24.05.2015
MAURI FAVÉN, LEENA LUOSTARINEN, JENNI MARKKANEN, LARS-GUNNAR NORDSTRÖM, SIGRID SCHAUMAN JA KAIN TAPPER

Kuraattorit: Mirja Ramstedt-Salonen ja Anni Venäläinen

Näyttely käsittelee taiteen puhetapoja ja merkitysten tuottamista museossa. Kuka puhuu, mistä positiosta puhutaan, mihin taidetta koskeviin keskusteluihin puhe ottaa osaa. Millä tavoin sama teos saa erilaisia merkityksiä puhetavoista ja puhujista riippuen.

Yhteistyössä: Maire Gullichsenin taidesäätiö

TIEDOTE...
Lue lisää...


MOUTHFEEL
06.02.2015 - 05.04.2015
MARYAM JAFRI

Mouthfeel on videoteos, joka tutkii ruuan teollisen tuotannon taustalla vaikuttavaa politiikkaa. Yhdistäen erilaisia teemoja, kuten prosessoitu ruoka, ruoan aromien kehittäminen teknologian välityksellä ja ylikulutus.
Lue lisää...


THIS PLACE IS EVERY PLACE
07.04.2015 - 24.05.2015
ANE HJORT GUTTU

"This Place is Every Place" on kahden naisen välinen lavastettu vuoropuhelu, joka sijoittuu Tukholman esikaupunkiin Tenstaan. Keskustelun taustalla on arabikevät, ja elokuvassa viitataan yhteyteen kolmen viime vuoden maailmanlaajuisen protestiliikkeen ja Ruotsin esikaupungeissa nähtyjen mellakoiden välillä.
Tiedote...
Lue lisää...


OKIN COLLECTIVE: OPERATION-FOR SOMETHING BLACK AND HOT (2012)
07.04.2015 - 24.05.2015
ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL

Kolmas sijaintimme: Soul. Tammikuussa 2013 alkanut kolmivuotinen videoprojekti on saapunut viimeiseen kohteeseensa tutkimusmatkallaan Itä-Aasian nykytaiteen parissa. Korealainen nykytaide jää usein naapurimaidensa Kiinan ja Japanin varjoon, vaikka se on kehittänyt oman taiteellisen ilmaisunsa ja traditionsa. Tänä vuonna esitettävien viiden videotaideteoksen ja dokumentin tarkoituksena on esitellä Soulin nykytaiteen kentän johtavia taiteilijoita ja heidän viimeaikaisia teoksiaan.

Okin Collective on taiteilijaryhmä, jonka nimi pohjautuu Okin-Dong kaupunginosaan Jongno-Gussa. Alue oli määrätty asteittain purettavaksi ja uudelleen rakennettavaksi. Yhteisöä kohdannut muutos inspiroi taiteilijoita luomaan ensimmäisen yhteisen projektinsa kyseisissä rakennuksissa vuonna 2009. Perustamisestaan lähtien Okin Collective on aktiivisesti tutkinut alati muuttuvaa kaupunkitilaa taiteellisten interventioiden ja yhteisötaiteen kautta toimiakseen taiteen ja arkipäivän rajapinnassa. Ryhmää kiinnostavat, keskeiset teemat ulottuvat yksilön selviytymisestä aina globaalin kapitalismin vaikutuksiin yli rajojen. Vuonna 2010, Okin Collective perusti myös oman, itsenäisen Okin Internet Radio [STUDIO+82] nettiradion (http://okin.cc/radio/index.html) tuodakseen läheisten yhteisöjen ääniä vielä paremmin esille.
Tiedote 07.04. – 24.05.2015 ...
Lue lisää...


TOYGIANTS
12.06.2015 - 17.01.2016
DANIEL & GEO FUCHS

Kuraattori: Pia Hovi-Assad

Toy Giants -näyttelyn valokuvat tuovat esiin viihdeteollisuuden, fanikulttuurin ja mediatodellisuuden erikoislaatuisen yhteenkietoutuneisuuden ajassamme. Näyttelyn jättimäiset valokuvamuotokuvat ja –asetelmat esittelevät fantasia-, action-, ja elokuva-aiheisia figuureita, keräilyhahmoja ja leluja düsseldorfilaisen keräilijän Selim Varolin yli 10 000 esineen kokoelmasta. Batmanin ja Teräsmiehen, Godzillan ja Astro Boyn rinnalla nähdään myös historiallisia henkilöitä. Kuvasto ulottuu huvittavasta poliittiseen ja provokatiiviseen.
Tiedote ...
LUE LISÄÄ ..


FORCES AND EXPLOSIONS
12.06.2015 - 17.01.2016
DANIEL & GEO FUCHS

Forces & Explosions tarkastelee armeijaa ja sotavoimia kulttuurisena ja visuaalisena ilmiönä, yhdistellen dokumentaarista ja fiktiivistä materiaalia ja mediakuvastoa.
TIEDOTE ...
LUE LISÄÄ ..


KUVIA LAVAN TAKAA JA LAVALTA. PORI JAZZ 50 VUOTTA
12.06.2015 - 13.09.2015
CHI MODU & ERKKI VALLI-JAAKOLA

Kahden valokuvaajan näkökulma Jazzeille.
Mitä lavan takana tapahtuu ennen konserttia? Vuonna 2014 valokuvaaja Chi Modu sai harvinaislaatuisen mahdollisuuden tallentaa Kirjurin­luodossa muusikoita nostattamassa esiintymisfiilistä. Chi Modu tunnetaan amerikkalaisten hiphop-legen­dojen kuvaajana.
Erkki Valli-Jaakola on kuvannut Pori Jazzeilla jo neljä vuosikymmentä. Näyttelyyn on valittu ku­vaaj­alle tärkeimmät otokset ja mieleenpainuneimmat esiintyjät. Porin taidemuseon valokuvaaja Erkki ­Valli-Jaakola toimi pitkään Satakunnan Kansan kuvaajana.
Yhteistyössä: Pori Jazz
LUE LISÄÄ ..


AFRIKKA-AIHEISIA VIDEOITA
12.06.2015 - 13.09.2015
MILJA VIITA

Videokooste, joka sisältää Milja Viidan toteuttamia Afrikka-aiheisia teoksia.

Femme d`Afrique / Woman of Africa, 2011
Coriolis, 2013
Monster Attack, 2010
Natural African Jazz Piece: Noël and Red-rumped Tinkerbird / Natural African Jazz Piece: Noël and Red-rumped Tinkerbird, 2010
TIEDOTE ...
LUE LISÄÄ ..


STASIN SALAISET HUONEET
12.06.2015 - 13.09.2015
DANIEL & GEO FUCHS

Kuraattori: Pia Hovi-Assad
Berliinin muurin murtuessa vuonna 1989 murtui myös Itä-Saksan turvallisuuspalvelu Stasi. Sen rakennukset ja asiakirjamateriaali takavarikoitiin vuonna 1990. Osa Stasin käytössä olleista huoneista on otettu uuteen käyttöön, osa on jätetty entiselleen muistomerkiksi omasta ajastaan. Jotkut huoneet ovat säilyneet suoranaisina aikakapseleina 25 vuoden ajan. Daniel & Geo Fuchsin valokuvat ovat hätkähdyttävä katselmus näihin aikanaan salassa pidettyihin tiloihin, arkistoihin ja kuulusteluhuoneisiin.
TIEDOTE...

LUE LISÄÄ ..


PIENIÄ HETKIÄ JA PEHMEET TOUHUU – VAUVOJEN MAALAAMA KIRJA
12.06.2015 - 13.09.2015


Lähteekö pienen peppukiitäjän itämainen matto lentoon? Miltä tuntuu Punahilkan viitta ja ilkeän suden turkki? Lumoaako Pessin ja Illuusian sateenkaari väreillään? Löytääkö Liisa kaninkolosta tien uuteen maailmaan? Keväällä 2015 Vauvojen värikylpy -työpajojen innoittajina ovat olleet vanhat klassiset sadut. Työpajoissa virittäydyttiin ja maalattiin saduista tutuilla elementeillä, väreillä, muodoilla, tunnuilla ja tuoksuilla. Jokainen vauvaryhmä maalasi viikoittain vaihtuvan sadun suureen pehmeään huopakirjaan. Siitä syntyikin ihan oma tarinansa!
Yhteistyössä Porin taidemuseo ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto.
LUE LISÄÄ ..


ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL
12.06.2015 - 13.09.2015
IM HEUNG-SOON

Kuraattori: Minna Valjakka
Im Heung-soon: Memento (2003)
Tammikuussa 2013 alkanut kolmivuotinen videoprojekti on matkannut Hongkongin ja Tokion kautta Etelä-Korean pääkaupunkiin. Kuten monissa Itä-Aasian kaupungeissa, kiihtyvä kaupungistuminen ja globalisaatio ovat peruuttamattomasti muokanneet kaupunkimaisemaa ja sosiaalisia rakenteita. Vieraantuminen, orientoitumattomuus ja epäarvoistumisen lisääntyminen ovat yleisesti jaettuja kokemuksia niin asukkaiden kuin taiteilijoidenkin keskuudessa. Yhteiskunnalliset muutokset ja niiden moniulotteiset vaikutukset ovat säilyneet yhtenä ajankohtaisista teemoista Soulin nykytaiteen kentällä. Näitä kysymyksiä käsittelevät myös vuonna 2015 esitettävät viisi videotaideteosta ja dokumenttia.
TIEDOTE...
LUE LISÄÄ ..


FORCES AND EXPLOSIONS
12.06.2015 - 13.09.2015
DANIEL & GEO FUCHS

Forces & Explosions tarkastelee armeijaa ja sotavoimia kulttuurisena ja visuaalisena ilmiönä, yhdistellen dokumentaarista ja fiktiivistä materiaalia ja mediakuvastoa.
TIEDOTE ...
LUE LISÄÄ ..


SHADOW LAND - VARJOJEN MAA. ROGER BALLENIN VALOKUVIA VUOSILTA 1982–2015
25.09.2015 - 17.01.2016
ROGER BALLEN

Kuraattorit: Pia Hovi-Assad & Anni Venäläinen
Roger Ballenille valokuva on tutkimusmatka ihmisen olemukseen. Ballenin oudonkauniit, lähes häiritsevät kuvat Etelä-Afrikan syrjäkylistä ja kaupunkien reunamilta jäävät kaihertamaan katsojan mieltä. Ballen aloitti uransa dokumentaarisena valokuvaajana. Vähitellen hänen teoksensa ovat muuttuneet unenomaisiksi asetelmiksi esineistä, ihmisistä, eläimistä ja piirroksista. Koko ajan Ballenin välineenä on säilynyt mustavalkoinen valokuva.
TIEDOTE...
Avajaispuhe. Porin taidemuseo Roger Ballen, Shadow Land – Varjojen maa – Veli Granö 2015
LUE LISÄÄ ..


THE VESSEL, IT’S ALL GONE MUSHROOM SHAPED AND THEN TO DUST
25.09.2015 - 22.11.2015
HENNA-RIIKKA HALONEN

The Vessel, It’s all gone Mushroom shaped and then to Dust (2014)
Teos kuvaa androgyynin hahmon (transgender malli VJ Ruuska) matkaa ja muodonmuutosta sci-fi elokuvamaisin keinoin. Lauttasaaren tyhjillään olevassa vesitornissa kuvatun elokuvan kokeellinen lähestymistapa pyrkii tuomaan arkkitehtuurin esiin mielentilana joka näennäisessä järkkymättömyydessään on myös muunneltavissa. Vesitornissa kuvatun materiaalin lisäksi elokuvassa käytetään internetistä löydettyä materiaalia mm. Neuvostoliiton ydinkokeista 1950-luvulta, kuvituskuvaa, biologisia dokumentteja ja sosiaalisen median selfie-kuvia. Rakennukselle on myös erityistä sen kaikuva akustiikka, jota on käytetty hyväksi musiikin sävellyksessä.
TIEDOTE...
LUE LISÄÄ ..


ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL
25.09.2015 - 22.11.2015
MIXRISE TAITEILIJAKOLLEKTIIVI / PLANTS THAT EVOLVE (IN SOME WAY OR OTHER), 2013

Kuraattori: Minna Valjakka
Tammikuussa 2013 alkanut kolmivuotinen videoprojekti on matkannut Hongkongin ja Tokion kautta Etelä-Korean pääkaupunkiin. Kuten monissa Itä-Aasian kaupungeissa, kiihtyvä kaupungistuminen ja globalisaatio ovat peruuttamattomasti muokanneet kaupunkimaisemaa ja sosiaalisia rakenteita. Vieraantuminen, orientoitumattomuus ja epäarvoistumisen lisääntyminen ovat yleisesti jaettuja kokemuksia niin asukkaiden kuin taiteilijoidenkin keskuudessa. Yhteiskunnalliset muutokset ja niiden moniulotteiset vaikutukset ovat säilyneet yhtenä ajankohtaisista teemoista Soulin nykytaiteen kentällä. Näitä kysymyksiä käsittelevät myös vuonna 2015 esitettävät viisi videotaideteosta ja dokumenttia.
TIEDOTE...
LUE LISÄÄ ..


TAIDEMATKA OMAN LELUN KANSSA
25.09.2015 - 17.01.2016


Porilaiset päiväkotilapset ja koululaiset vierailevat syksyn 2015 aikana taidemuseon Toygiants-näyttelyssä yhdessä omien lelujensa kanssa. Leluja on myös syksyn aikana tehty itse ympäristökasvatuksen teemalla taidemuseon työpajoissa. Lelujen materiaaleina on käytetty kierrätysmateriaaleja, jotka lasten käsittelyssä ovat saaneet uuden elämän lelu-robottina.
TAIDEmatkalla tutustutaan Daniel & Geo Fuchsin Toygiants-valokuvasarjan lelu-, fantasia- ja keräilyhahmoihin. Kuvista bongaillaan tuttuja hahmoja, keskustellaan lasten omista keräilyharrastuksista sekä omista leluista ja leikeistä. TAIDEmatkalle mukaan tuotu oma lelu esitellään muille. Toygiants-näyttelyn innoittamina lapset järjestävät omia lelujaan valokuvattaviksi järjestämällä niitä ryhmäpotretteihin haluamallaan tavalla. Jokaisen lapsen lelulla on oma tarinansa, ja ryhmäkuvaa rakentaessaan lapset kertovat ja leikkivät leluille myös yhteistä tarinaa.
TAIDEmatkojen matkaoppaina ja valokuvaajina toimivat kuvataiteilija Toni Lehtola sekä Anne Roininen ja Mirja Ramstedt-Salonen taidemuseon pedagogisesta yksiköstä.
LUE LISÄÄ ..


THE STRUCTURE OF SLEEP -TRILOGIASTA SHINE ON YOU / EEVALIISA, 2014
24.11.2015 - 17.01.2016
JOHANNA KETOLA

The Structure of Sleep, kolmiosaisesta videoteoksesta Shine on You Eevaliisa, 2014.
The Structure of Sleep (2014) kuvailee arkisten toimien mielettömyyttä ja etääntynyttä haurautta, eräänlaista kauneutta. Teoksen maailma tapahtuu yhdessä rakennuksessa, jossa ihmishahmojen joukko liikkuu kuin osana koreografiaa. Teos kartoittaa ihmisen kodittomuutta, maailmantulkintoja ja selviytymisyrityksiä, eräänlaisia kyhäelmiä, maagisen, lakonisen, melankolisen ja huumorin keinoja käyttäen sekä toisaalta luo niihin itsekriittisen, joskin huvittuneen katseen.
LUE LISÄÄ ..


ITÄ-AASIAN VIDEOIKKUNA: SOUL
24.11.2015 - 17.01.2016
KIM INSOOK: A LETTER FROM SEONGBUKDONG, 2015

Kuraattori: Minna Valjakka
Tammikuussa 2013 alkanut kolmivuotinen videoprojekti on matkannut Hongkongin ja Tokion kautta Etelä-Korean pääkaupunkiin. Kuten monissa Itä-Aasian kaupungeissa, kiihtyvä kaupungistuminen ja globalisaatio ovat peruuttamattomasti muokanneet kaupunkimaisemaa ja sosiaalisia rakenteita. Vieraantuminen, orientoitumattomuus ja epäarvoistumisen lisääntyminen ovat yleisesti jaettuja kokemuksia niin asukkaiden kuin taiteilijoidenkin keskuudessa. Yhteiskunnalliset muutokset ja niiden moniulotteiset vaikutukset ovat säilyneet yhtenä ajankohtaisista teemoista Soulin nykytaiteen kentällä. Näitä kysymyksiä käsittelevät myös vuonna 2015 esitettävät viisi videotaideteosta ja dokumenttia.
LUE LISÄÄ ..


 

 

 

Kokoelmat & Arkisto

Taidekokoelmat

Arkistot

Mitä meistä jää. Satakunnan museoiden kokoelmaohjelma julkistettu 20.5.2021

Tutkimus - Artikkelit - TUTKA-sarja

Performanssiarkisto D-arkVuosikertomukset

VerkkojulkaisutNäyttelyarkisto

Kausiohjelmat (Haitarit)

Luentosarjat

YouTube-videokanava

 

 

 

 
   Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

 

 

 

 

 

Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)
taidemuseo@pori.fi

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste
Tietoa evästeistä

 

 

©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo