UUSI IHO

Onko näyttelyssä teos, joka herättää halusi koskettaa sitä? Hakeudu sen luo. Millainen sen pinta, muoto ja materiaalit ovat? Onko se röpelöinen, rosoinen, sileä, orgaanista materiaalia vai kenties digitaalinen? Onko se mattapintainen, heijastava, läpinäkyvä tai kiiltävä? Pysyykö se paikallaan vai liikkuuko se? Onko se paperinohut tai paksu?

Kuvittele nyt, että teos imaisee sinut sisäänsä ja ihosi muuttuu teoksen pinnan kaltaiseksi. Tunnustele toisella kädellä uutta ihoasi, aloita kämmenselästä. Miltä kätesi kosketus tuntuu uudella ihollasi? Entä miltä uusi ihosi tuntuu kättäsi vasten? Mikä on sen lämpötila? Onko se kova vai pehmeä, uurteinen, kulmikas, kuhmurainen tai karvainen?

Voit jäädä tähän, tunnustelemaan kämmenselkääsi tai kuljettaa kättäsi ylemmäs pitkin käsivarttasi, etene ranteesta kohti kyynärpäätä. Silitä tai hyväile kehosi suurinta aistielintä. Kokeile nyt hieroa, hangata, painella ja taputtaa käsivarttasi lempeästi tai kovaa – vaihtele kosketuksesi lujuutta. Hiero, hankaa, paina, taputa. Annan sinulle pienen hetken aikaa kokeilla.

Voit nyt irrottaa otteesi ja laskea kätesi.

Miten kauan ihollasi säilyy kätesi kosketuksen muisto? Näkyykö ihossasi kosketuksen jälkiä? Punoittaako se?

Tunnustele, miten koko ihosi koskee vaatteitasi. Huomioi miltä vaatteesi tuntuvat ihoasi vasten, sen jokaista kolkkaa, solaa, koloa ja aukkoa.

Kokeile miten liikkuisit, jos ihosi olisi tällainen, ei-tuttu ja totuttu?

Ole hyvä, nauti uudesta nahastasi!