PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.
Taidetestaajat


 

TAIDETESTAAJAT

 

VIIKKO 41: Vierailut alkavat

 

Taidetestaajien vierailut alkavat tällä viikolla ja ensimmäisten joukossa vierailuille saapuvat kasiluokkalaiset Kuninkaanhaan koulusta sekä Meri-Porin ja Kaarisillan yhtenäiskouluista. 

 

Näyttelykierrokselle Taidetestaajat saavat mukaansa erityisen työskentelyvihon, jonka kannen on suunnitellut taiteilija J. A. Juvani. Juvani on yksi Jotakin henkilökohtaista -näyttelyn taiteilijoista. Tehtäväsivujen, näyttelyesittelyiden ja piirustusvinkkien lisäksi vihkosta löytyy Jatkot-tehtävä työstettäväksi vierailun jälkeen koulussa tai kotona. Tylsyyssivuksi nimetty tehtäväsivu on apuna, kun näyttelykierroksella mielenkiinto meinaa karata kaari-ikkunasta ulos ja ajatus herpaantua.

 

 

 

VIIKKO 40: Vierailuohjeet

 

 

 

VIIKKO 36: Ja yhtäkkiä kaikki oli keltaista


Erityisesti Taidetestaajille suunnattu Jotakin henkilökohtaista –näyttely rakentuu näyttelytila Projektihuoneeseen heti taidemuseon aulan yhteyteen. Tällä viikolla näyttelytila on muuttunut keltaiseksi ja ensimmäiset teokset on ripustettu paikoilleen. Myös kutsukortti avajaisiin on tullut painosta! Samanaikaisesti rakennamme toistakin näyttelyä, jossa Taidetestaajat vierailevat myös.

 

 

Kutsukortit ovat valmiit ja näyttelyiden avajaisia vietetään perjantaina 20.9.2019 klo 18.00, tervetuloa!

 

 

Näyttelytilan seinät ovat vaihtaneet väriä ja keltainen väri on saanut osakseen ihastuneita katseita ja kommentteja.

 

 

Teosvalinnat ja ripustus elivät ihan viime metreille asti. Ainakin yksi teos meinasi unohtua taidevarastoon ja jotakin tipahti joukosta kokonaan pois. Lopputuloksen näette vierailulla!

 

 

 

 

 

Taidetestaajien vierailut lähestyvät. Ensimmäiset luokat saapuvat taidemuseolle lokakuun alussa. Tervetuloa Kuninkaanhaan koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun kasiluokat!


Täällä voitte seurata, miten taidemuseolla valmistaudutaan nuorten vierailuun. Kannattaa myös seurata taidemuseon Facebookia ja Instagramia.


Taidemuseon Taidetestaajat-tiimi ratkoo tällä hetkellä Jotakin henkilökohtaista -näyttelyyn liittyviä kysymyksiä. Näyttely avautuu syyskuun 20. päivä ja tulee olemaan yksi näyttelyistä, johon Taidetestaajat tutustuvat - ja jossa he pääsevät myös itse tekemään! Olemme lukeneet näyttelyn taiteilijoiden elämästä sekä tehneet lopullisia valintoja teoksista, jotka tulevat esille näyttelyyn.

 

 

Odotamme jännittyneinä, miltä Jotakin henkilökohtaista -tilateoksen “runko” tulee näyttämään puusepän toteuttamana. Tilateoksen taiteilijoina toimivat Taidetestaajat itse. Testailemme myös erilaisia työskentelyvälineitä, joihin testaajat pääsevät tarttumaan vierailullaan.

 

 

Taidetestaajien ETKOT-video on valmiina ja nähtävillä oheisen linkin kautta. Syyskauden näyttelyiden kutsukortit ovat painossa, mutta nähtävillä jo täällä!
Outi Lähteenlahti on Taidetestaajat-hankkeen suunnittelija-koordinaattori Satakunnassa. Tänään paljastimme Outille jo vähän, mitä kaikkea olemme suunnitelleet Taidetestaajille Porin taidemuseossa. Outi näytti ainakin todella tyytyväiseltä :)

 


Porin taidemuseon Taidetestaajien hashtagit Instagramissa on #jotakinhenkilökohtaista #taidetestaajat

 

 

TAIDETESTAAJAT
Porin taidemuseossa vierailee liki 1 300 kahdeksasluokkalaista Taidetestaajaa opettajineen lukuvuonna 2019-2020. Nuorille on suunniteltu aivan omanlaisensa vierailu! Nuoret tutustuvat taidemuseoon ja näyttelyihin sekä pääsevät työskentelemään Projektihuoneessa esillä olevassa Jotakin henkilökohtaista -näyttelyssä. Nuoret antavat palautetta taidevierailusta Taidetestaajat-sovelluksella. Arviot ovat julkisia ja niitä voi seurata täällä: www.taidetestaajat.fi


Taidetestaajat-hankkeessa (2017-2020) Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset vierailevat lukuvuosittain kahdessa ennakkoon valitussa taide- ja kulttuurikohteessa. Nuoret tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden valtakunnalliseen kohteeseen.

Vierailukohteiden valinnassa on kiinnitetty erityisesti huomiota taidelaitosten nuorille kohdennettuun yleisötyöhön, vierailukokemuksen syventämiseksi.


Taidetestaajat vie kaikkiaan noin 180 000 nuorta taiteen äärelle. Hankkeen rahoittajia ovat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ja sitä koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto. Porissa hanketta koordinoi Porin lastenkulttuurikeskus.

 

 

 

Yhteystiedot Porin taidemuseossa:
Pedagogiset palvelut
Mirja Ramstedt-Salonen, intendentti, 044 701 1119
Ilona Juntura, museolehtori, 044 701 1248
sähköposti:etunimi.sukunimi@pori.fi

 

 

 

 Instagram Feed

 
                

 

Ajankohtaista


TAIDEjooga lauantaina 30.11. ja perjantaina 13.12. kello 10
Osallistumismaksu 10 EUROA | Oma joogamatto mukaan! Löydä jotain uutta taiteesta ja itsestäsi!
Lue lisää

PEDApiste | Tutki. Tee. Oleskele.
PEDApiste on museovieraille suunnattu avoin työskentely- ja oleskelupaikka keskellä näyttelytiloja.
Lue lisää

ELLEN THESLEFF (1869-1954) LUENNOT
16.10. ja 20.11. | kello 18.30 | luentosali, 2krs | vapaa pääsy Luennoitsija Hanna-Reetta Schreck
Lue lisää

Syyskauden Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille
Tervetuloa mukaan niin uudet kuin tutut piirtäjätkin. Osallistumismaksu on 5 EUROA.
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 

 

 

©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo