PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, FI-28100 PORI, FINLAND
Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Liput: 7 / 2,5 / 3,5 EUR, Perhelippu 14 EUR.
Kahden päivän yhteislippu Porin taidemuseoon ja Satakunnan Museon toimipisteisiin 15 / 5 / 7,50 EUR.
Seminaari 19.2.2019


 

Taide ja kulttuuri osana kaupungin vetovoimaisuutta

Seminaari tiistaina 19.2.2019 klo 12-16,
Porin taidemuseo / luentosali 2 krs.

 

 

Seminaari käsittelee museoita sekä alueellista, valtakunnallista ja kansainvälistä taidetta ja taiteen yleisöjä. Se pohtii, millä tavoin museot voivat olla hyödyksi yhteiskunnan kehittämiselle tulevan vuosikymmen aikana, ja millaisia vaikutuksia niiden toiminnalla on kuntien elinvoimaisuudelle erityisesti pienemmissä kaupungeissa, kuten Porissa. Millä tavoin museot, taide ja kulttuuri voivat auttaa kaupunkeja luomaan edellytyksiä hyvinvoinnille ja sosiaaliselle yhtenäisyydelle? Millä tavoin ne tukevat kaupungin vetovoimaisuutta ja tunnettavuutta valtakunnallisesti, kansainvälisesti ja turistikohteena? Mitkä ovat tärkeimmät haasteet, joita museot tulevat kohtaamaan tulevina vuosina, ja kuinka museoiden tulisi haastaa ja muuttaa periaatteitaan, arvojaan ja toimintatapojaan vastatakseen tähän kehitykseen? Kuinka kaupungit voivat tukea museoitaan ja kulttuurielämää niiden tehtävässä?

 

Tapahtuma on suunnattu kunnallisille kulttuuriorganisaatioille ja vapaan kentän toimijoille. Seminaari järjestetään osana Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa Museovisio-hanketta. Seminaarin kielet ovat suomi ja englanti.  Seminaari on maksuton.


Seminaaria voi myös seurata osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=Qwaot9uvhL0

 

Ohjelma:

12.00 Seminaarin avaus. Anni Saisto, intendentti, tutkimuspalvelut, Porin taidemuseo

 

12.05-12.35 Visit Porin kohderyhmäajattelu ja markkinointistrategia.
Tiina Lehtonen, markkinointipäällikkö, Visit Pori. Keskustelua n. 10 min.

 

12.45-13.30 Latitude and Longitude: the politics of an institution in the middle of the Mediterranean. (ENG)
Luigi Fassi, Director, MAN_Museo d'arte provincia di Nuoro.
Taking as a starting point the case of MAN, a contemporary art museum located in Sardinia, the presentation will explore the impact of small and mid-scale museums on a local level and their function as catalyst of social development, change and community-making. The speech will investigate how regional art institutions can be organisms for contemporary culture and ecological projects for art, based on the principle of sustainability and on relations between people, their contexts and the art world.
Keskustelua 10 min.

 

13.45-14.30 How Institutions Think. Paul O'Neill Artistic Director, PUBLICS. (ENG)
How institutions think and mobilise ways of thinking and being in the world are issues of fundamental contemporary importance—and one that needs to be addressed from multiple perspectives, and with a new sense of urgency here today and elsewhere. Taking PUBLICS’s concept of ‘parahosting’ as a background example this lecture will explore why institutions of all scales are necessary as part of a codependent culture and the need to support for small to medium scale organisations must be made more apparent.
Keskustelua 10 min.

 

14.45-15.05 Kahvitauko

 

15.05-16.00 Paneelikeskustelu. Sinikka Alenius (Porin kaupunki, sivistyslautakunta), Henry Merimaa (kuvataiteilija, TaM), Eliisa Suvanto (ohjelmapäällikkö, PUBLICS) ja Jyri Träskelin (kulttuuriyksikön päällikkö, Porin kaupunki). Puheenjohtajana Mirja Ramstedt-Salonen, intendentti, pedagogiset palvelut, Porin taidemuseo.

 

Seminaarissa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen seminaariin 14.2. mennessä: anni.venalainen@pori.fi
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisesta erityisruokavaliosta.

 

 

VAIKUTA-VIIKKO JA MUSEOKORTTI-ILTA:
Seminaari on osa Porin taidemuseon järjestämän VAIKUTA-viikon 19.-24.02 ohjelmaa. Tapahtumaviikolla erilaiset yhdistykset tulevat esittelemään toimintaansa taidemuseoon. Osallistujat ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

 

Tiistaina 19.02. kello 18-20 taidemuseossa vietetään Museokortti-iltaa ja keskustellaan sananvapaudesta. Vieraana on toimittaja, avustustyöntekijä Leena Reikko. Tilaisuuteen pääsee Museokortilla tai Porin taidemuseon vuosikortilla. Myös Taide ja kulttuuri osana kaupungin vetovoimaisuutta -seminaarin osallistujat ovat tervetulleita iltaan! Tarjoilun vuoksi tapahtuma

 

 

 

 

 

 

 
                

 

Ajankohtaista


Näyttelyjen vaihdon poikkeusaukioloajat
Museokauppa ja Café MUUSA palvelevat näyttelyvaihdon aikana 26.08.-19.09. Museo on avoinna ti-pe kello 11-18, kahvila kello 11-16, la-su suljettu.
Lue lisää

Syyskauden Croquis-piirustusillat nuorille ja aikuisille
Tervetuloa mukaan niin uudet kuin tutut piirtäjätkin. Osallistumismaksu on 5 EUROA.
Lue lisää

PEDApiste | Tutki. Tee. Oleskele.
PEDApiste on museovieraille suunnattu avoin työskentely- ja oleskelupaikka keskellä näyttelytiloja
Lue lisää


Yhteystiedot


PORIN TAIDEMUSEO
Eteläranta, 28100 PORI, FINLAND
p. +358 44 701 1080
taidemuseo@pori.fi

Tietosuoja.
Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet ovat osoitteessa:
https://www.pori.fi/pori-tieto/tietosuoja/

Sivustolla on lomake, jolla rekisteröidyt voivat tehdä tietopyynnön heitä koskevista, rekisteriin tallennetuista tiedoista.

 

 

 

©  Pori Art Museum | Porin taidemuseo