Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 4 / 2 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum, Tyky+ ja Museokortti.

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä tulevan remontin vuoksi. Vajiko Chachkhianin näyttely on esillä aulan yhteydessä olevissa näyttelytiloissa.

Poriginal gallerian näyttelyt 26.11.–20.12.2022

Alakerrassa Saimi Suikkanen – Notes on swimming ja yläkerrassa Inkeri Halme & Liisa Kuusela – Kevätseurantaa. Vapaa pääsy.

Saimi Suikkanen
Notes on swimming

26.11.–20.12.2022

Ponnistan jaloillani kaakeliseinästä ja sukellan turkoosiin veteen. Kuplat purkautuvat suustani kauhoessani eteenpäin. Kaikki hidastuu hetkeksi. Pian nousen pintaan ja korviini kantautuu vesijumpan taustalla soiva musiikki. Painan pääni takaisin pinnan alle ja liu’un veden lempeään syleilyyn.

Innostuin keväällä uimisesta. Olin pitänyt vuosien taukoa uimahalleista ja unohtanut, miten rentouttavaa ja kokonaisvaltaista liikuntaa uiminen on. Rakastuin harrastukseen heti ja pian uimahallikäynneistä tuli viikkojeni kohokotia. Lopulta turkoosi vesi lipui maalauksiini asti.

Näyttelyn teoksissa olen kuvannut uimahallikäynneilläni esiin nousseita aiheita. Minua viehättää uimahallien kaakelien peittämä estetiikka, kloorisen veden tuoksu, sekä erityisesti kohtaamiset erilaisten ihmisten kanssa. Maalauksissani pohdin, miten uimisen aikaansaamia kehollisia tuntemuksia voisi kuvata kankaalla. Voiko maalausten keinoin tavoittaa eukalyptuksen tuoksuisen höyrysaunan utuista tunnelmaa, tai meditatiivista hetkeä altaan pohjaan sukeltaessa? Toisinaan teoksiin päätyvät arkisemmat aiheet, kuten aina täynnä olevat lokerikot tai altaan reunalla odottavat sandaalit.

Olen pitkään tehnyt teoksia käyttäen valokuvia teosteni lähtökohtana. Tässä sarjassa lähestymistapa on ollut erilainen, sillä uimahalleissa ei voi valokuvata. Näyttelyn teokset ovatkin syntyneet pääasiassa uimahallireissujen jälkeen tekemieni muistiinpanojen ja luonnosten pohjalta.

Saimi Suikkanen (s.1994) on Helsingissä asuva imatralaislähtöinen kuvataiteilija. Hän valmistui kuvataitelijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 ja viimeistelee tällä hetkellä Kuvataiteen maisterin opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto.

Inkeri Halme ja Liisa Kuusela
Kevätseurantaa

26.11.–20.12.2022

Aluksi kaikki on vähän likaista. Pölyää, haiskahtaa ja harmaa ja ruskea vallitsee. Suurin ero marrakseen lienee kaiken läpitunkeva valo, joka pian muuttaa kaiken taas eläväksi. Vuodenaikojen vaihtuessa talvesta kevääseen tungemme kädet multaan, seuraamme muuttolintujen saapumista ja kevään ennusmerkkejä. Havainnoimme ympärillämme tapahtuvia muutoksia, pitkälti puutarhoissa ja kasvimaalla.

Nyt vuodenajan taas vaihtuessa, kun puutarhat ja kasvimaat on laitettu talvikuntoon, on hyvä palata kevääseen ja sen valoon. Näyttelyn teokset on maalattu kevään 2022 aikana ja niissä esiintyy todellinen ja kuviteltu lähiympäristömme. Näyttelyssä Halmeen Kissaperhosia ja muita kevään merkkejä -sarjan teokset kohtaavat Kuuselan Unililjat. Teosten välinen vuoropuhelu kuvastaa kevään aikana käymiämme keskusteluja: ajatuksia arjesta, tekeillä olevista teoksista, kissoista ja puutarhanhoidosta.

Inkeri Halme ja Liisa Kuusela ovat valmistuneet Vapaasta Taidekoulusta ja pitäneet kaksi yhteisnäyttelyä ‘Piilopaikka’ (2018) ja ‘Näin piirrät kissan’ (2019). Halme (1985, Kisko) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksia on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin sekä Helsingin Satakuntalaisen osakunnan kokoelmissa. Kuusela (1987, Espoo) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksiaan on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa.

Avajaiset perjantaina 25.11. klo 18–20, tervetuloa! Tutustu näyttelyihin

28.11.2022

Taidemuseo on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.

ALE Porin museoiden museokaupoissa

Lauantain TAIDEkierros 3.12. on peruttu

Sinisiä hetkiä -omatoimityöpaja avoinna viikonloppuisin

Tilaa Porin taidemuseon uutiskirje

Poriginal gallerian näyttelyt 26.11.–20.12.2022

Porin taidemuseon ja Poriginal gallerian poikkeukset aukioloissa loppuvuonna

Koko perheen joulukoristepaja 10.12.

Taidemuseon isot näyttelytilat ovat poissa käytöstä

TaM Anni Venäläinen on Porin taidemuseon uusi johtaja

Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

p. +358 44 701 1080 (taidemuseon aukioloaikojen mukaisesti tai ti–su klo 11–18, ke klo 11–20)

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuussuunnitelma (AVI)

Saavutettavuusseloste