Avoinna ti-su 11-18, ke 11-20. Pääsymaksut 8 / 3 / 4 EUR. Vapaa sisäänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Porin taidemuseossa käyvät Edenred-virikeseteli, Edenred-kortit, MyEdenred-sovellus, Smartum liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Pay-mobiilimaksu ja Museokortti.

Yleisöpyyntö: etsimme Noormarkun Käsitöiden valmistamia tuotteita!

Valmistelemme yrityksen toiminnasta kertovaa julkaisua ja näyttelyä. Työn avuksi yleisöltä pyydetään tietoja heidän omistamistaan esineistä.
Noormarkun Käsityöt oli vuonna 1961 Maire Gullichsenin yhdessä muotoilija Bertel Gardbergin kanssa perustama taidekäsityöyritys. Se toimi Noormarkussa vuosina 1961–1976. Paikalliset käsityöläiset valmistivat tuotteita maineikkaiden muotoilijoiden suunnitelmien mukaan mm. Artekin jälleenmyyntiin. Noormarkun Käsitöiden valikoimaan kuuluivat pienesineet, huonekalut, takorautatuotteet sekä kudonnaiset.

Tekstiilejä valmistettiin Noormarkun Käsitöiden mattokutomolla Kympissä ja Uotissa vuodesta 1968 aina yrityksen loppuvaiheisiin saakka. Elisabeth Gripenberg suunnitteli kudonnaisia kuten mattoja, sekä eri käyttötarkoituksiin sopivia poppanatekniikalla kudottuja liinoja, tabletteja, mahdollisesti jopa laukkuja ja hameita.

Takorautatuotteiden valmistus aloitettiin vuonna 1967. Sepän pajalla valmistettiin Rabbe Wreden suunnittelemia käyttöesineitä kuten kynttiläkruunuja, lampetteja, kynttilänjalkoja ja grillivälineitä.

Vastaukset pyydetään lähettämään projektitutkija Sanna Oikariselle sähköpostilla osoitteeseen sanna.oikarinen(ät)pori.fi tai puhelimitse 044-7011085.

Porin taidemuseo valmistelee Noormarkun Käsityöt -näyttelyä Svenska Kulturfonden i Björneborgin tuella. Tuotamme samalla arvokasta tutkimustietoa paikallisesta ja myös kansallisesti merkittävästä taideteollisuudesta.

26.08.2020

Syyskauden näyttelyt avautuvat 23.10.2020 klo 14

Yleisöpyyntö: etsimme Noormarkun Käsitöiden valmistamia tuotteita!

Valokuva-albumit esiin! Taidemuseo kaipaa kuvamateriaalia nuoruusvuosiltaan

Google Maps    Saavutettavuus-sivulle    Facebook    Instagram    Youtube

Porin taidemuseo toimii Sivistystoimialan Kulttuuriyksikön alaisuudessa osana Porin kaupunkia. Porin kaupungin rekisteriselosteet-sivustolla on lomake, jolla voi tehdä tietopyynnön rekisteriin tallennetuista tiedoista.

Turvallisuusohjeet koronaviruksen aikana
Saavutettavuusseloste